Buurtcomputer is een project om de digitale kloof in onze gemeente actief te helpen verkleinen. In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media immers onmisbaar geworden. Ze vormen een onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen die geen toegang hebben tot digitale media of geen computervaardigheden hebben, dreigen uitgesloten te worden.

Openbare computerruimtes 

Onze vrijwilligers staan steeds vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen in de openbare computerruimte (Huis van de Sociale Economie, Stationsplein 17 - 19). Iedereen is welkom om langs te komen en kennis te maken met Buurtcomputer. Tijdens de vrije inloopmomenten zullen de vrijwilligers je individueel begeleiden bij je vragen. Er is begeleiding voorzien op volgende momenten:

-  op maandag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 15.30 uur

-  op donderdag van 9 tot 12 uur en van 19 tot 21 uur

Ten gevolge van de coronacrisis is het momenteel enkel mogelijk om langs te komen na afspraak.  Dat kan door dit formulier in te vullen of via een mailtje naar buurtcomputer@denderleeuw.be. Hierin schrijf je je naam, adres en telefoonnummer en geef je weer wat het probleem is waarvoor je een afspraak wil. Geef ook weer op welk moment je het beste kan langskomen. Wij laten je weten wanneer de vrijwilligers je verwachten. Lukt het niet om een mail te sturen? Dan mag je telefoneren naar de bibliotheek op het nummer 053 66 84 84.

Je moet alleen komen en mag maximaal 60 minuten blijven.

Het is verplicht een mondmasker te dragen.

 

Lukt het je niet om tijdens deze openingsmomenten te komen?

Geen probleem, geef een seintje en er wordt een afspraak voor jou geregeld met een begeleider op het moment van jouw keuze:  Maak hier een afspraak

 

 

Gratis computerlessen

Daarnaast worden op regelmatige basis gratis computerlessen georganiseerd.  Je hebt ruime keuze uit lessen over Instagram, smartphonefotografie, Kopen en verkopen op het internet ... 
Ten gevolge van de coronacrisis liggen deze initiaties tijdelijk stil. In de loop van het najaar 2021 worden ze opnieuw opgestart. 

Hoe schrijf ik in?

Inschrijven voor de initiaties kan via een mailtje naar buurtcomputer@denderleeuw.be (geef zeker je naam, adres, telefoonnummer en de initiaties waarvoor je wil inschrijven op).  Je kan ook inschrijven in de bibliotheek tijdens de openingsuren en tijdens de vrije inloop in het Huis van de Sociale Economie.

 

 

 

BuurtComputer20.png