BELANGRIJK

Ten gevolge van de coronacrisis kunnen we op dit moment geen initiaties aanbieden.
De vrije inloop gaat opnieuw van start op 10 mei in het Huis van de Sociale Economie (en dus niet in de bibliotheek). 

Meer lezen

 

 

Buurtcomputer is een project om de digitale kloof in onze gemeente actief te helpen verkleinen. In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media immers onmisbaar geworden. Ze vormen een onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen die geen toegang hebben tot digitale media of geen computervaardigheden hebben, dreigen uitgesloten te worden.

Openbare computerruimtes 

Onze vrijwilligers staan steeds vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen in twee openbare computerruimtes. Iedereen is welkom om langs te komen en kennis te maken met Buurtcomputer. Tijdens de vrije inloopmomenten zullen de vrijwilligers je individueel begeleiden bij je vragen. Er is begeleiding voorzien op volgende momenten:

- In het Huis van de Sociale Economie (Stationsplein 17-19): elke maandag & donderdag van 09.00 tot 12.00 uur

- In de bibliotheek (Vrijheidsstraat 11): elke maandag van 14.00 tot 15.30 uur

Lukt het je niet om tijdens deze openingsmomenten te komen?

Geen probleem, geef een seintje en er wordt een afspraak voor jou geregeld met een begeleider op het moment van jouw keuze:  Maak hier een afspraak

Gratis computerlessen

Daarnaast worden op regelmatige basis gratis computerlessen georganiseerd.  Je hebt ruime keuze uit lessen over Instagram, smartphonefotografie, Kopen en verkopen op het internet ... 

Hoe schrijf ik in?

Inschrijven voor de initiaties kan via een mailtje naar buurtcomputer@denderleeuw.be (geef zeker je naam, adres, telefoonnummer en de initiaties waarvoor je wil inschrijven op).  Je kan ook inschrijven in de bibliotheek tijdens de openingsuren en tijdens de vrije inloop in het Huis van de Sociale Economie en in de bibliotheek.

 

 

 

BuurtComputer20.png