Boek
Nederlands

Wij zijn van diamant : roman

Alex Boogers (auteur)

Wij zijn van diamant : roman

Als een jongeman na de dood van zijn broer in Seattle een notitieboek van zijn opa in handen krijgt, ontdekt hij dat het tragische lot van zijn broer onontkoombaar was.
Titel
Wij zijn van diamant : roman
Auteur
Alex Boogers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Hollands Diep, © 2023
413 p.
ISBN
9789048855179 (paperback)

Besprekingen

Twee broers raken het spoor bijster

Na een trefzekere start raakt Alex Boogers verstrikt in zijn ambities. Wij zijn van diamant verandert nogal eens van ritme en focus, en dat komt het verhaal niet ten goede.

Wij zijn van diamant begint overzichtelijk als een thriller. De 21-jarige filosofiestudent William Meinders (een Vlaardinger, net als Alex Boogers) is zonder zijn familie daarover in te lichten naar Seattle vertrokken. Zijn twee jaar oudere broer Markus reist hem achterna omdat het thuisfront zich ongerust maakt. Dan overlijdt Markus plotseling bij de Snoqualmie Falls, het natuurwonder ten oosten van Seattle dat bekendheid kreeg dankzij David Lynchs baanbrekende tv-serie Twin Peaks. Hoe is Markus aan zijn eind gekomen? En wat is er precies voorgevallen tussen de broers in de dagen die ze samen waren?

In het eerste deel (de roman telt er drie) krijgen we geen antwoord op deze vragen. Wel volgen we in een traag tempo William wanneer hij door de politie naar de plek wordt geleid waar zijn dode broer is gevonden en wanneer hij naar het mortuarium wordt gebracht waar hij Markus' lichaam moet identificeren. En ook naar zijn hotel, waar hij een oogje heeft op een receptioniste die …Lees verder

Een roman over een jongeman die naar Seattle vertrekt, waarop zijn broer hem achterna reist maar niet lang daarna dood wordt gevonden.Markus wordt gevonden aan de voet van de Snoqualmie Falls. Voordat William met het lichaam van Markus terugreist naar Vlaardingen, krijgt hij bij de receptie van zijn hotel een laatste gift van zijn broer. Het blijkt een notitieboek van opa Lovitz, een Joodse familievriend. Op weg naar het vliegveld begint William te lezen en zo ontdekt hij dat het tragische lot van zijn broer onontkoombaar was en hoe littekens uit het verleden generaties lang kunnen doorwerken. Invoelend en toegankelijk geschreven.Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) is een Nederlandse schrijver. Hij schreef meerdere boeken.

Over Alex Boogers

Alexander (Alex) Boogers (Vlaardingen, 14 juni 1970) is een Nederlandse schrijver. Hij werkt in Vlaardingen.

Levensloop

Na zijn jeugd studeerde hij Nederlands recht en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het boeide hem kort, waarna hij enige tijd Nederlandse taal- en letterkunde, Indonesische talen, culturen en Oceanië studeerde.

Boogers stortte zich vervolgens op het schrijven, hetgeen resulteerde in bijdragen in Renaissance, Passionate Magazine en Esquire. Niet veel later debuteerde hij onder het pseudoniem M.L. Lee met Het Boek Estee (1999). Drie jaar later verscheen zijn 'echte' debuut, onder zijn eigen naam.

In zijn roman Lijn 56 speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van de stad Vlaardingen, die Boogers steevast Het Naamloze Gat noemt. Het boek gaat over een buschauffeur die een ongeluk veroorzaakt wat zijn bestaan overhoop gooit.

Zijn volgende roman is H…Lees verder op Wikipedia