Boek
Nederlands
De echtgenote van een succesvolle producent van reality-tv-programma's vreest dat haar man betrokken is bij moord en probeert hem, zichzelf en haar gezinsleven te beschermen.
Onderwerp
Reality-tv
Titel
Het moordenaarsspel
Auteur
Ali Knight
Vertaler
Nicolette Hoekmeijer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wink murder
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2011
342 p.
ISBN
9789041418050 (paperback)

Besprekingen

Kate Forman heeft alles om gelukkig te zijn: een knappe, succesvolle man, Paul, twee leuke kinderen, een boeiende job bij een productiehuis dat een misdaadprogramma voor de televisie maakt, en een eigen huis in Londen. Haar idyllische leventje wordt echter plots verstoord wanneer ze Paul op een nacht in de keuken aantreft. Hij zit onder het bloed, is duidelijk dronken en beweert dat hij een hond heeft overreden. Kate slikt het verhaal niet zomaar en wanneer de politie even later het lijk vindt van de jonge, veelbelovende televisiemaakster Melody Graham, begint Kate meer en meer te geloven dat Paul wel eens de dader zou kunnen zijn. Ze begint haar eigen onderzoek, maar daardoor zet ze zich bij de politie zelf in de kijker als mogelijke verdachte. Ook Paul wordt door de speurders beschouwd als een potentiële dader en ook zijn zakenpartner Lex lijkt motieven te hebben om Graham uit de weg te ruimen. Er ontstaat een kat- en muisspelletje waarbij elk personage zijn onschuld uitschreeuwt. M…Lees verder
De echtgenote van een succesvolle producent van reality-tv-programma's vreest dat haar man betrokken is bij moord en probeert hem, zichzelf en haar gezinsleven te beschermen. Het eigenlijke plot is wat dun, maar het wordt gered door de weergave van wat daar omheen speelt door de ik-vertelster. Onderliggend thema is de vraag hoever vertrouwen en loyaliteit kan gaan. In eenvoudige, hedendaagse, soms wat pathetische taal, doorweven met korte terugblikken, ontstaat helder inzicht in de motieven en gedachten van de protagoniste. Er is aandacht voor de bijfiguren. Halverwege begint de psychologische spanning op te lopen, wordt het probleem duidelijk en krijgt het verhaal vaart. Gesitueerd in een welgesteld milieu, aan de rand van Londen. Een eigentijds verhaal over de invloed en het gevaar van reality-tv en sociale media. Goede vertaling. Debuut van de Britse journaliste en website-auteur. Normale druk.