Boek
Nederlands

De zilveren lepel voor kinderen : de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!

Amanda Grant (auteur), Harriet Russell (illustrator)
+1
De zilveren lepel voor kinderen : de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!
×
De zilveren lepel voor kinderen : de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf! De zilveren lepel voor kinderen : de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!

De zilveren lepel voor kinderen : de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Zilveren Lepel is het basiskookboek voor de Italianen. Met dit boek maakten de auteurs een kinderversie van dit alom bekende kookboek. Via 'Lunch en snacks' over 'Pasta en pizza' en 'Hoofdgerechten', leidt dit boek tot de 'Toetjes en baksels' uit de Italiaanse keuken.
Extra onderwerp
Gerechten ; Italië (jeugd)
Titel
De zilveren lepel voor kinderen : de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!
Auteur
Amanda Grant
Illustrator
Harriet Russell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silver spoon for children
Editie
Zesde gewijzigde herdruk
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2021
191 p. : ill.
ISBN
9789000377138 (hardback)

Besprekingen

Na de succesvolle trilogie De zilveren lepel, De zomer van de zilveren lepel en De zilveren lepel: pasta gooiden de lepelaars in 2009 een kinderkookboek op de markt dat nu pas in een Nederlandse vertaling verschijnt. Maar laat je niet misleiden, dit boek is een op en top Brits product.
De recepten zijn weliswaar gebaseerd op recepten uit de achtste druk (1997) van de originele De zilveren lepel, maar ze werden herwerkt door de Britse kookboekenauteur Amanda Grant. Zij schrijft maandelijks voor kinderen in het Engelse foodmagazine Delicious en weet dus waar de (k)lepel hangt. Het is wel vreemd dat Grant sommige recepten letterlijk overneemt uit De zilveren lepel, maar andere verhoudingen hanteert bij de ingrediënten. Haar stap-voor-stap recepturen worden ondersteund door de illustraties van Harriet Russell.
Vooraleer de vier hoofdstukken ‘Lunch & Snacks’, ‘Pasta & Pizza’, ‘Hoofdgerechten’ en ‘…Lees verder
Kloek kookboek met 42 traditionele Italiaanse recepten om zelf te maken zoals minestronesoep, frittata, pizzadeeg, ravioli, risotto, focaccia en vele andere. Deze recepten, afkomstig uit het gelijknamige gerenommeerde Italiaanse kookboek, zijn voor kinderen bewerkt. In het boek worden eerst tips en aanwijzingen gegeven om veilig te koken en waar nodig hulp te vragen aan een volwassene. Kookbenodigdheden en -technieken worden kort en duidelijk, met verduidelijkende gekleurde schetsjes, uitgelegd. De tekst is eenvoudig en op kinderen gericht. De hoofdstukken zijn verdeeld in: lunch en snacks, pasta en pizza, hoofdgerechten en toetjes en baksels. Per recept is de lijst met benodigdheden meestal genoeg voor vier personen, soms voor meer. Stap voor stap wordt de bereidingswijze uitgelegd, verduidelijkt door schetsmatige gekleurde tekeningen op een pastelkleurige achtergrond. In deze herziene heruitgave is van elk gerecht in plaats van een kleine kleurenfoto een paginagrote opgenomen. Daarn…Lees verder