Een politieman ontdekt dat zijn broer bij een misdaad is betrokken terwijl in een andere familie een broer zijn jongere broers onder druk zet om een misdaad te plegen.
Titel
Bloedbroers / Roslund & Thunberg
Auteur
Anders Roslund 1961- Stefan Thunberg 1968-
Vertaler
Ron Bezemer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
En bror att dö för
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2017
475 p.
ISBN
9789044534030 (paperback)

Besprekingen

De broer die ontsnapte

Misdaadroman. Bloedbanden kunnen knellen. Het Zweedse duo Roslund & Thunberg bouwt er een meeslepende misdaadroman meer.

De Zweedse journalist Anders Roslund (56) schreef met Börge Hellström, een kleine crimineel die later een organisatie oprichtte om ex-gevangenen te begeleiden bij hun resocialisatie, een aantal uitmuntende misdaadromans zoals Kluis 21, De uitlevering en Drie seconden. In sterke misdaadverhalen verwerkten zij in de beste Scandinavische traditie complexe maatschappelijke thema's als vrouwenhandel, de doodstraf en hoe armoede, racisme en misdaad vaak hand in hand blijken te gaan.

In februari van dit jaar stierf Hellström aan kanker. Hij werd 59 jaar. Roslund had in 2014 al een andere schrijfpartner gevonden: Stefan Thunberg (49), vooral bekend als scenarist voor tv-misdaadseries als Wallander en Van Veeteren. Thunbergs persoonlijke geschiedenis is boeiend en tragisch. Hij komt uit een gezin waarvan de vader en twee van zijn broers in Zweden heel berucht werden als bankovervallers. In 2014 publiceerden Roslund en Thunberg Made in Sw…Lees verder

Thriller van het Zweedse duo Roslund & Thunberg. Een politieman ontdekt dat zijn broer, met wie hij nog nauwelijks contact heeft, bij een misdaad is betrokken. Twee jongere broers die door hun oudere broer onder druk worden gezet om opnieuw aan een misdaad mee te doen. Een vader die de drie broers altijd heeft gedwongen het voor elkaar op te nemen. Dat zijn de ingrediënten van dit spannende boek waarin het draait om familiebanden die bijna niet door te snijden zijn. Het gaat in dit verhaal om de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad. Blijf je iemand beschermen ook al doet hij dingen die het daglicht niet kunnen zien of neem je wraak? Blijf je iemand steunen omdat het simpelweg je broer is? Geef je zo iemand aan of niet? Het feit dat een politieman met hetzelfde worstelt als de dader maakt dit verhaal speciaal. Het is geschreven vanuit deze twee perspectieven en geeft dus de gevoelens weer van dader en rechercheur. Aan dit zelfstandig te lezen boek gaat 'Made in Sweden'* vooraf, waari…Lees verder