Een huurmoordenaar wordt zelf doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen.
Onderwerp
Klonen
Titel
Gemini Man
Regisseur
Ang Lee
Acteur
Will Smith 1968- Mary Elizabeth Winstead Clive Owen Benedict Wong
Componist
Lorne Balfe 1976-
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
112 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
5053083206031

Besprekingen

Amerikaanse sf-actiethriller (2019) van Ang Lee (Brokeback mountain, Life of Pi). Scenario van David Benioff (Game of Thrones), Billy Ray (The Hunger Games) en Darren Lemke (Shazam!). Met Will Smith (Men in black, The pursuit of happyness), Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, tv-serie Fargo), Clive Owen (Inside Man, Children of men) en Benedict Won (Doctor Strange, The Martian). Huurmoordenaar Henry Brogan wordt zelf doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen. Beoordeling IMDb: 5,7. Arjan Welles (Filmtotaal 10-10-’19): ‘Zelfs als je de matige speciale effecten elimineert blijft er weinig boeiends over. Een goed verhaal kan de slechtste speciale effecten overleven, maar als beide disciplines mankementen vertonen dan blijft er enkel rotzooi over’ (1,5 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 9-10-‘19): ‘bijna is niet goed genoeg: Smith junior is te vaak een zichtbaar digitaal product’ (2 sterre…Lees verder

Over Ang Lee

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

Ang Lee (Pingtung, 23 oktober 1954) is een filmregisseur uit Taiwan die tegenwoordig ook films maakt in Hollywood. Veel van zijn films belichten de strijd tussen traditie en modernisering.

Taiwanese films die gemaakt zijn na de jaren negentig, hebben vaak een thema dat wordt weergegeven in tragisch historisch realisme. Zijn films vormen een breuk met dit genre omdat ze vaak een luchthartige toon hebben.

In 2001 won hij een Academy Award voor beste niet-Engelstalige film met Crouching Tiger, Hidden Dragon. Met zijn film Brokeback Mountain wist hij in 2006 een Oscar voor beste regie binnen te slepen. Deze film won daarnaast prijzen in de categorie beste bewerkte script en beste originele muziek, maar liep in vijf andere categorieën de prijs mis. De Oscar voor beste regie won Lee in 2013 nogmaals, voor zijn film Life of Pi. Verder won Lee in zijn carrière drie keer een Golden Globe en vier keer een BAFTA. Op de filmfestivals van Berlijn en Ven…Lees verder op Wikipedia