Boek
Nederlands

Boerderijdieren

+1
Boerderijdieren
×
Boerderijdieren Boerderijdieren
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Weet jij waar ons ‘jasje’ is gebleven? En kun je raden welke dieren wij zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties, waarop boerderijdieren met hun jong eerst als zwarte silhouetten worden afgebeeld en op de volgende pagina in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Boerderijdieren
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[20] p. : ill.
ISBN
9789044829105 (hardback)

Besprekingen

In dit dierenkijkboek zijn de boerderijdieren eerst te zien als zwart silhouet op een witte achtergrond. Als de bladzijde wordt omgeslagen, hebben ze hun ‘jasje’ aan en is de tekening vol kleur. Van elk dier wordt een volwassen dier met jong afgebeeld. De dieren op de gekleurde afbeelding wijken iets af van de silhouetversie, wat goed kijken stimuleert. De tekeningen zijn geplaatst op dubbele pagina's en hebben vrolijke kleuren en weinig details. Kaders of zwarte omlijningen worden nergens gebruikt. In de tekst vragen de betreffende dieren, steeds in iets andere woorden, of de lezer kan helpen zoeken naar hun 'jasje' en kan raden welke dieren ze zijn. Het gebruik van herhaling en daarmee voorspelbaarheid in de tekst past goed bij de doelgroep. Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken met een vrolijke, vriendelijke uitstraling. Een stevige verzorgde uitgave voor peuters die de visuele ontwikkeling stimuleert. In dezelfde uitvoering verscheen 'Jungledieren'*. Vanaf c…Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia