Boek
Nederlands

Ik ga als cowboy

+1
Ik ga als cowboy
×
Ik ga als cowboy Ik ga als cowboy
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Sammie mag morgen verkleed naar school. Gaat hij als cowboy, indiaan, piraat, ridder of tovenaar? En welke verkleedspullen kan hij dan allemaal gebruiken? Prentenboek met gestileerde, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Titel
Ik ga als cowboy
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044823998 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboek met afgeronde hoeken over Sammie, die plannen maakt om verkleed naar school te gaan op de verjaardag van de juf. Hij twijfelt of hij zich zal verkleden als cowboy, indiaan, piraat, ridder of tovenaar. Uiteindelijk maakt hij een verrassende keuze. Bij elke mogelijkheid staat Sammie verkleed afgebeeld en worden de namen van de kledingstukken en attributen benoemd. Dat wordt gevolgd door een dubbele spread waarop het verkleedtype in actie komt (piraat Sammie kijkt door een verrekijker en roept ‘land in zicht’, indiaan Sammie roept ‘ugh, ugh’ bij zijn tipi). Het boek gaat over een herkenbare situatie voor peuters en kleuters en is gericht op woordenschatontwikkeling. Een leuk boekje om thuis voor te lezen, maar ook zeer geschikt voor gebruik in peuterspeelzalen en kleutergroepen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia