Boek
Nederlands

Lentepret

+1
Lentepret
×
Lentepret Lentepret
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Er valt veel te beleven voor Wasbeer, Uil, Muis en Vos op een mooie lentedag. Ze spelen met de bal, aaien de lammetjes en redden de konijntjes. Interactief prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Lente, Samen spelen
Titel
Lentepret / [tekst en illustraties] Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044845457 (hardback)

Besprekingen

Uil en Wasbeer genieten van een mooie lentedag. Ze spelen met de bal, gaan samen met Muis lammetjes aaien, redden konijntjes uit het water en vliegen naar de blauwe hemel in de luchtballon van Vos. Weer beneden zien ze pasgeboren eendjes, ‘kuikentjes’ (=pulletjes!) in de vijver. Tenslotte maken ze bloemenkransen en blazen paardenbloem-pluizen. In de tekst worden peuters uitgenodigd tot meedoen: door het boek te schudden, is op de volgende bladzij de bal weer uit de boom gevallen. Of: ‘kantel het boek naar links’… en zo worden de konijntjes uit het water gered. (Wat ‘kantelen’ en ‘links’ is moet de voorlezer uitleggen.) Tikje interactief, dat wel. Geen echt doorlopend verhaal. De illustraties zijn plat en clichématig. Ook zijn Uil en Muis bijna zo groot als het lammetje. Lentesfeer is er zeker in dit goed verzorgde ruime prentenboek: veel zachtblauw en groene kleuren, leuke details met kleine insecten en bloemen. Mooi stevig papier, wel scherpe hoeken. Voorlezen, vertellen, schudden en…Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia