Boek
Nederlands

Op naar kerst

+1
Op naar kerst
×
Op naar kerst Op naar kerst
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat een drukte in het bos! Alle dieren zijn op weg en hebben iets bij zich: een kaars, een kerstster, een snoer met lichtjes of een slee vol cadeautjes. Waar gaan de dieren naartoe? Prentenboek met gestileerde, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Op naar kerst
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044828962 (hardback)

Besprekingen

Het is een drukte in het bos. Alle dieren zijn op weg en ze hebben iets bij zich. Wat gaan ze doen? Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en vrij stevige, gladde bladzijden waarin vermenselijkte dieren toeleven naar het kerstfeest. Iedere spread toont een dier dat iets bij zich draagt: een kaars, een kerstbal of kerstkransjes. In een mix van lettertypen wordt op de linkerpagina het dier gegroet en aangesproken met de vraag wat hij/zij bij zich heeft. Rechts staat het antwoord. Aan het eind komen ze samen en vertellen ze dat ze naar het kerstfeest gaan, in het mooi versierde huis van de vos. De lezer wordt uitgenodigd om mee te komen. Hoewel uil het kerstverhaal gaat voorlezen, wordt over de inhoud daarvan niets gezegd. Het gaat in dit simpele boekje om de sfeervolle kant van het kerstfeest, met als impliciete boodschap dat je alleen samen feest kunt vieren. De prenten bestaan uit grote, vaak egale kleurvlakken in frisse tinten en de dieren zijn met hun duidelijke oogjes toega…Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia