Boek
Nederlands

Sammie gaat kamperen

Sammie gaat kamperen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Poes Sammie gaat voor het eerst kamperen. Natuurlijk mag knuffel Job ook mee. Samen met Molly zet Sammie de tent op. Dan spelen ze in het zwembad met nieuwe vrienden en ’s avonds maken ze een kampvuur. Wat is kamperen leuk! Prentenboek met gestileerde illustraties in vrolijke, heldere kleuren en afgesneden bladzijden. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Titel
Sammie gaat kamperen
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044839302 (hardback)

Besprekingen

Poes Sammie, gaat voor het eerst kamperen met zijn knuffelpaardje Job. Hij moet een keuze maken wat hij mee zal nemen. Vervolgens gaat hij met de trein naar de camping. Daar krijgt hij hulp van de poes Molly. Samen gaan ze zwemmen met hond Oscar. De dag eindigt met een feestje en kampvuur. Vijfde prentenboek over Sammie, na vier delen over de seizoenen. Mooie kleurrijke illustraties, duidelijk en herkenbaar met grappige details. De afgesneden driekwart bladzijden zijn extra verrassend en knap uitgevoerd omdat de illustraties aan twee zijden doorlopen. De tekst is eenvoudig en in de tekeningen afgedrukt. Positief is ook dat een meisjespoes Sammie helpt bij het opzetten van de tent. Goed verzorgde uitgave met stevige en afneembare bladzijden. Op de schutbladen staan voorwerpen afgebeeld uit het verhaal. Een leuk zomers verhaal, ideaal om kinderen voor te bereiden op een kampeervakantie. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia