Boek
Nederlands

De schemering van de democratie : over de verlokkingen van een autoritair systeem

Anne Applebaum (auteur)

De schemering van de democratie : over de verlokkingen van een autoritair systeem

De schemering van de democratie van Anne Applebaum gaat over de verlokkingen van een autoritair systeem. In steeds meer landen heeft de democratie het zwaar. Liberale waarden worden ingeruild en het idee van een sterke leider die haast vereerd wordt, nationalistische bewegingen en het eenpartijstelsel winnen aan populariteit. In haar nieuwe boek De schemering van de democratie

Titel
De schemering van de democratie : over de verlokkingen van een autoritair systeem
Auteur
Anne Applebaum 1964-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Twilight of democracy : the seductive lure of authoritarianism
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2020
215 p.
ISBN
9789026354038 (paperback)

Over Anne Applebaum

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hb19821970

Anne Elizabeth Applebaum (Washington D.C., 25 juli 1964) is een Amerikaanse journaliste, bekend om haar studies en artikelen gewijd aan de geschiedenis van het communisme en aan de ontwikkeling van een burgermaatschappij in Midden- en Oost-Europa.

Biografie

Anne Applebaum werd in Washington D.C. geboren als de dochter van de advocaat Harvey M. Applebaum en Elizabeth Bloom. Ze behaalde haar bachelor aan de Yale-universiteit in geschiedenis en literatuur. Vervolgens behaalde ze haar master in internationale betrekkingen op de London School of Economics en studeerde vervolgens aan de Universiteit van Oxford. In 1988 werd ze voor The Economist correspondente in Polen. Voor deze krant, maar ook voor The Independent schreef ze artikelen over de sociale en politieke transities in Oost-Europa voor en na de Val van de Berlijnse Muur.

In de jaren negentig schreef ze voor diverse kranten columns, maar keerde in 1998 te…Lees verder op Wikipedia