Boek
Nederlands

Een eiland met palmen

Annemarie Bon (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Emma wil graag op reis naar een warm eiland. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Extra onderwerp
M4, Vakanties
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Een eiland met palmen
Auteur
Annemarie Bon
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2005
27 p. : ill.
ISBN
90-276-6186-3

Besprekingen

Emma wil graag op reis naar een eiland met palmen, maar haar ouders hebben daar geen geld voor. Emma probeert iets te verzinnen om haar moeder voor haar verjaardag toch een mooie reis te kunnen geven. Stevig boekje met veel vrolijke afbeeldingen in kleur; de redelijk omvangrijke tekst staat voor het grootste deel gescheiden van de tekeningen. Eenregelige zinnen en een-, twee- en drielettergrepige woorden, een normale letter, hoofdletters, interpunctie, AVI-E3. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar alle letters van het woord leren. Bij elke kern zijn er drie boekjes; de boekjes sluiten aan bij de 2e Maanversie van Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad; dit boekje sluit aan bij de kern 11 van Veilig leren lezen en is te lezen na 33 weken leesonderwijs. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij Gertie Jaquet de illus…Lees verder op Wikipedia

Suggesties