Boek
Nederlands

Level 26 : seriemoordenaars worden niet gemaakt, zij worden geboren

Anthony E. Zuiker (auteur), Duane Swierczynski (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
+1
Level 26 : seriemoordenaars worden niet gemaakt, zij worden geboren
×
Level 26 : seriemoordenaars worden niet gemaakt, zij worden geboren Level 26 : seriemoordenaars worden niet gemaakt, zij worden geboren

Level 26 : seriemoordenaars worden niet gemaakt, zij worden geboren

In de reeks:
Genre:
Wanneer een seriemoordenaar opnieuw opduikt en de zwangere vrouw van een ex-rechercheur ontvoert, doet diens team er alles aan om hem te kunnen pakken.
Titel
Level 26 : seriemoordenaars worden niet gemaakt, zij worden geboren
Auteur
Anthony E. Zuiker Duane Swierczynski
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Level 26 : dark origins
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2009
427 p. : ill.
Aantekening
Vermeld op titelblad: van de maker van CSI
ISBN
9789024531134 (paperback)

Besprekingen

Al tientallen jaren is de seriemoordenaar Sqweegel, die zich van top tot teen hult in een wit rubber pak, actief zonder DNA-sporen van zichzelf achter te laten. Zijn werkwijze is onvoorstelbaar wreed en de enige die hem ooit heeft gezien is Steve Dark, een ex-rechercheur wiens ouders op brute wijze door Sqweegel zijn vermoord en die na de ontvoering van zijn zwangere vrouw Sibby gedwongen wordt weer jacht op deze moordenaar te maken. Er volgt een kat-en-muisspel vol sinistere en seksueel getinte aankondigingen voor een volgende moord. De gebeurtenissen worden voor een groot deel verteld vanuit de invalshoek van Sqweegel. Bij diverse hoofdstukken wordt de lezer verwezen naar de site LEVEL.26.com om, na invoeren van een herhaalbare code, onder meer films te bekijken en de moordenaar te bellen. Deze Engelstalige site is gedeeltelijk in het Nederlands vertaald. Vlot geschreven thriller, met de nodige cliffhangers. De auteur is bedenker en producent van de tv-serie CSI: Crime Scene Investi…Lees verder

Over Anthony E. Zuiker

CC BY 2.0 - Foto van/door gkrew at flickr (https://www.flickr.com/people/gkrew/)

Anthony E. Zuiker (Blue Island (Illinois), 17 augustus 1968) is een Amerikaanse scenarioschrijver. Hij is de bedenker van CSI: Crime Scene Investigation.

Zuiker werkte eerst als portier bij het Mirage Hotel in Las Vegas. Hij schreef in zijn vrije tijd filmscripts. Zijn vrouw keek altijd naar programma's over forensisch onderzoek op National Geographic Channel en hierdoor raakte hij ook gefascineerd door forensisch onderzoek. Na een paar weken 's nachts meegereden te hebben met de crime scene investigators van Las Vegas had hij genoeg materiaal om zijn idee over de televisieserie voor te stellen aan Jerry Bruckheimer. Die vond het een goed idee en maakte er een serie van.

Zuiker baseerde het personage Gil Grissom op medewerker van de politie Daniel Holstein.

Lees verder op Wikipedia