Boek
Nederlands

Tussen je oren : hoe slim, gaaf en maf ons gedrag in elkaar zit

Ap Dijksterhuis (auteur), Madelijn Strick (auteur), Senne Trip (illustrator)

Tussen je oren : hoe slim, gaaf en maf ons gedrag in elkaar zit

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe werkt verliefheid? Maakt meer zakgeld gelukkig? Waarom droom je? Lees hoe mensen denken, waarom ze dingen doen en vooral hoe dat allemaal werkt in ons hoofd. Met vragen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.
Onderwerp
Psychologie
Titel
Tussen je oren : hoe slim, gaaf en maf ons gedrag in elkaar zit
Auteur
Ap Dijksterhuis Madelijn Strick
Illustrator
Senne Trip
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2017
196 p. : ill.
ISBN
9789044633511 (hardback)

Besprekingen

Hoe werkt verliefheid? Maakt meer zakgeld gelukkig? Dit mooi vormgegeven boek over psychologie leert kinderen begrijpen hoe slim zijzelf en anderen eigenlijk in elkaar zitten. Alles wat we denken, voelen en doen gebeurt in onze hersens. Deze bestaan uit verschillende onderdelen die er voor zorgen dat we snelle reflexen hebben, kunnen bewegen, ademhalen en in slaap vallen, eten, drinken en praten, een geheugen hebben en plannen maken. De auteurs (beiden psycholoog) schetsen de ontwikkeling van conceptie tot geboorte en hoe jonge kinderen zich ontwikkelen. Zij gaan in op erfelijkheid, ziektes, talenten en zintuigen, het bewuste en onbewuste, leren en onthouden, emoties, groepsgevoel, stoornissen en geluk. Elk hoofdstuk, er zijn er tien, is opgebouwd uit deelonderwerpen in tekstblokken met sprekende kopjes. De teksten in duidelijke letters (in diverse kleuren) zijn helder, begrijpelijk en gericht op de doelgroep, met vele voorbeelden uit het dagelijks leven. Bevat aantrekkelijke, ook enk…Lees verder

Over Ap Dijksterhuis

Albert Jan (Ap) Dijksterhuis (Zutphen, 12 november 1968) is een Nederlandse psycholoog, ondernemer, spreker en schrijver en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en organisatieadviseur. Hij is gespecialiseerd in het onderbewustzijn en intuïtief denken. Tegenwoordig woont hij samen met zijn vriendin in Nijmegen en ze hebben een zoon.

Carrière

Dijksterhuis studeerde psychologie aan de universiteit van Nijmegen. In 1996 promoveerde hij cum laude aan dezelfde universiteit.

Na zijn promotie maakte Dijksterhuis de overstap naar de Universiteit van Amsterdam. In 2006 ging hij terug naar zijn oude universiteit, alwaar hij tot persoonlijk hoogleraar bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen werd benoemd. In 2007 verscheen zijn boek Het slimme onbewuste, dat de invloed van het onbewuste op het denken (met name het nemen van beslissingen) voor leken beschrijft.

Dijksterhuis is…Lees verder op Wikipedia