Piratenkapitein James Flint en zijn bemanning vechten voor het voortbestaan van New Providence Island, een beruchte vrijbuitershaven uit het begin van de 18e eeuw.
Onderwerp
Zeeroverij
Titel
Black sails. Seizoen 4
Componist
Bear McCreary
Acteur
Luke Arnold Jessica Parker Kennedy Toby Stephens Hannah New
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2017
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 10 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits
EAN
8712626051329

Besprekingen

Vierde seizoen (2017) van een Amerikaanse avonturenserie die zich afspeelt in de piratenwereld van de 18e eeuw in de Caraïben, bedoeld als een prequel op het beroemde boek 'Schateiland' van R.L. Stevenson. New Providence Island is een plek zonder wetten, bestuurd door de meest beruchte piratenkapiteins uit de geschiedenis, waaronder kapitein Flint (Toby Stephens). In seizoen 4 ligt de nadruk op de strijd om de macht over New Providence tussen de piraten en het Britse troepen onder leiding van kapitein Woodes Rogers (Luke Roberts). Robert Lloyd (LA Times 25-1-'14) schreef: 'Black Sails is a pirate treasure. The Starz series vividly depicts the daily life of pirates.' Jesse Heijnis (Volkskrant 14-2-'15) over seizoen 1: 'de makers van Black Sails hebben bewust gekozen voor een piratenshow zonder schouderpapegaaien en ooglapjes, maar weten zich met de nadruk op politieke steekspelletjes weinig te onderscheiden van al die andere met bloed en naakt aangeklede genreseries.' 10 afleveringen.

Over Bear McCreary

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bearmccreary

Bear McCreary (Fort Lauderdale, 17 februari 1979) is een Amerikaans filmcomponist.

McCreary studeerde af aan de "USC Thorn School of Music" in Los Angeles. Hij studeerde onder de bekende filmcomponist Elmer Bernstein. Zijn muziekstijl is vaak een mix van klassieke instrumenten, etnische instrumenten, rock en elektronica. Hij won in 2013 een Emmy Award voor de originele Main Theme van de televisieserie Da Vinci's Demons. McCreary bekendste soundtracks zijn onder meer de televisieseries Battlestar Galactica en The Walking Dead.

Filmografie

Overige producties

Computerspellen

Televisieseries

Televisiefilms

Documentaires

Prijzen en nominaties

<…Lees verder op Wikipedia