Boek
Nederlands

Hele verhalen voor een halve soldaat

Benny Lindelauf (auteur), Ludwig Volbeda (illustrator)
+1
Hele verhalen voor een halve soldaat
×
Hele verhalen voor een halve soldaat Hele verhalen voor een halve soldaat

Hele verhalen voor een halve soldaat

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het is oorlog en zes broers worden om de beurt opgeroepen door het leger. Ze moeten zich melden bij een grenspost in de woestijn. Ze betalen de wachtpost ieder met een verhaal, in de hoop hun jongste broer voor het leger te behoeden. Met veel sfeervolle pentekeningen in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Hele verhalen voor een halve soldaat
Auteur
Benny Lindelauf
Illustrator
Ludwig Volbeda
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2020
277 p. : ill.
ISBN
9789021414713 (hardback)

Besprekingen

Zes broers worden om de beurt opgeroepen om dienst te nemen in het leger. Oudstebroer gaat eerst. Hij moet zich melden bij een grenspost in een niemandsland in de woestijn en daar een gift overhandigen, maar de broers bezitten niks van waarde. Verhalen kennen ze wel, dus Oudstebroer betaalt de wacht met een verhaal, zoals ook zijn broers na hem. Wat volgt is een hartverwarmende raamvertelling over vijf broers die hun lot niet kunnen ontlopen, maar er met hun verhalen alles aan doen om hun jongste broer te beschermen. Ze vertellen sfeervolle maar barre sprookjes, waarin de oorlog nooit ver weg is. De gedetailleerde pentekeningen in kleur van Ludwig Volbeda weerspiegelen prachtig de desolaatheid uit de verhalen en geven het boek extra sfeer. Er zijn ook mysterieuze landschappen op dubbele pagina's die soms bijna abstract zijn. Dit fraai vormgegeven boek vertelt de voorgeschiedenis van het in 2016 verschenen 'Hoe Tortot zijn vissenhart verloor'*, dat lovende recensies en prijzen kreeg, w…Lees verder

Over Benny Lindelauf

Benny Lindelauf (Sittard, 15 december 1964) is een Nederlands schrijver van kinderboeken, woonachtig in Rotterdam.

Loopbaan

Lindelauf studeerde inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Na te zijn afgestudeerd werkte hij mee aan verschillende (jeugd)theaterproducties, zowel als acteur als als danser.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Omhoogvaldag, waarna nog verschillende andere boeken verschenen. Naast kinderboeken schrijft Lindelauf ook teksten voor jeugdtheatergezelschappen.

De historische roman Negen open armen is vertaald in zes talen, waaronder het Tsjechisch en Koreaans. Ook andere boeken zijn in vertaling verschenen.

Bekroningen

Werken

  • 1998: Omhoogvaldag, Van Goor
  • 1999: Schuilen in een jas, Van Goor
  • 2003: Opblijven, Wolters-NoordhoffLees verder op Wikipedia