Er ontbrandt een hevige strijd tussen de hemelslangen en alfenkinderen enerzijds en devanthars en mensen anderzijds om de verboden wereld van Nangog.
Titel
Nachtadem
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Gerard Van Buuren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Himmel in Flammen (Himmel in Flammen - zweites Buch)
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, © 2018
412 p.
ISBN
9789024573691 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De oorlog in de wereld Daia komt nu goed opgang. Er ontbrandt een hevige strijd tussen de hemelslangen en alfenkinderen enerzijds en devanthars en mensen anderzijds om de verboden wereld van Nangog. Daarnaast spelen de dwergen een eigen rol. De devanthars krijgen de overhand, maar de tegenpartij zet een nieuw wapen in. Loopt de strijd zodanig uit de hand, dat deze wereld helemaal in brand gezet wordt? Met dit tiende deel komt een einde aan de serie 'Drakenelfen'*, waarin de hoofdlijnen van het verhaal vaak uit het oog verloren worden door vele, soms ondoorzichtige nevenintriges. Bovendien is de reeks te lang voortgezet, waardoor het verhaal als zeer langdradig ervaren kan worden. Het boek, met een lijst van de dramatis personae, is een klassieke fantasyroman: een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en veel geweld. Bestemd voor de iets meer ervaren lezers van dit genre en kleurrijke avonturenromans, die wel de voorafgaande delen gelezen moeten hebben.

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2009 - De Broederschap (Elfenridders #1), (Elfenritter - Die Orde…Lees verder op Wikipedia

Suggesties