Boek
Nederlands

Het bos bij Jos is top

Bies Van Ede (auteur), Christoph Kirsch (illustrator)
+1
Het bos bij Jos is top
×
Het bos bij Jos is top Het bos bij Jos is top
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jos woont in het bos. Hij heeft een hut. Om de hut is het kaal. Jos heeft veel hout. Wat kan hij doen? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Speeltuinen, Timmeren
Extra onderwerp
Knutselen met hout
Leesniveau
AVI M3, AVI 1, AVI 2
Titel
Het bos bij Jos is top
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Christoph Kirsch
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
29 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719662 (hardback)

Besprekingen

Jos woont in het bos. Hij heeft een hut. Om de hut is het kaal. Jos heeft veel hout. Wat kan hij doen? Leuk, eenvoudig verhaal uit de Maantjesserie*, die aansluit bij Kern 6* van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen en bedoeld is voor kinderen die leren lezen en zo’n 15 weken leesonderwijs achter de rug hebben, AVI-M3. De woorden zijn eenlettergrepig, de meeste interpunctie ontbreekt nog, de tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Leuke, vrolijke gekleurde illustraties beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Van Ede woonde achtereenvolgens in Badhoevedorp, Heerde, Zandvoort en Haarlem. Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties