Boek
Nederlands

Het huis van pien

Bies Van Ede (auteur), Roel Seidell (auteur)
Pien heeft een grote doos op zolder. Ze maakt er een huis van. Samen met poes Lap wil ze er slapen. Maar is dat niet eng? Samenleesboek op AVI-Start en AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Spelen
Extra onderwerp
Samenleesboek
Leesniveau
AVI M3, AVI E3, AVI 1, AVI 2, AVI 3
Titel
Het huis van pien
Auteur
Bies Van Ede Roel Seidell
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
28 p. : ill.
ISBN
9789048719976

Besprekingen

Pien laat de grote doos van de nieuwe koelkast naar de zolder brengen. Wat kan ze ermee doen? Na enkele ideetjes die toch niet zo interessant blijken, besluit Pien om er een prachtig huis van te maken. Durft ze het aan om met haar kat Lap te overnachten in de doos? De auteur vertelt over Pien en stelt geregeld vragen aan de lezer omtrent wat Pien met de doos zoal kan doen of wat er past in haar huis. Het verhaal spreekt zo de fantasie van de lezer aan. Het alleen op zolder overnachten maakt bang zijn en al of niet stoer doen bespreekbaar. De paginagrote illustraties in zachte tinten tonen de belevenissen van het meisje en haar kat. De tekst staat in grote tekstblokken in de illustraties. Dit samenleesboek, behorend tot kern 7* van de vernieuwde methode Veilig leren lezen bevat een beperkte vetgedrukte tekst op leesniveau AVI-Start en een uitvoeriger tekst op niveau AVI-E3, voor een wat vaardiger meelezer. Er worden geen hoofdletters gebruikt en alle eenvoudige zinnen staan onder elkaa…Lees verder

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Van Ede woonde achtereenvolgens in Badhoevedorp, Heerde, Zandvoort en Haarlem. Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties