Boek
Nederlands

Calamity

Brandon Sanderson (auteur), Rogier van Kappel (vertaler)
+1
Calamity
×
Calamity Calamity
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
In hun poging om een eind te maken aan de macht van de Epics, moeten de Wrekers het opnemen tegen Calamity zelf, waarbij een bikkelharde strijd ontstaat.
Titel
Calamity
Auteur
Brandon Sanderson
Vertaler
Rogier van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Calamity
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2017
414 p.
ISBN
9789021403595 (paperback)

Besprekingen

Als Calamity, een nieuw hemellichaam, bij de aarde is gekomen ontwikkelen sommige mensen vreemde krachten, zoals alles in staal kunnen veranderen of allerlei vormen aannemen. Deze Epics hebben al gauw de macht en onderdrukken de gewone mensen. Een van de machtigste Epics, Staalhart, heeft de vader van de jongen David gedood. Jaren later weet David samen met de mysterieuze wrekers Staalhart te doden. In dit slot van de trilogie 'De Wrekers'* proberen de Wrekers een eind te maken aan de macht van de Epics. Maar dan moet wel Calamity zelf worden aangepakt. Een bikkelharde strijd begint, vol verrassingen en met de meest uiteenlopende machten van de Epics die moeten worden gepareerd. Wat doet macht met mensen en wat is goed of kwaad. Verhaal met een vleugje romance. David komt als persoon goed uit de verf. Een heel aardige plot met redelijk verrassend einde. Het eerste deel stond aan de top van boeken voor jong volwassenen in de VS. De schrijver heeft zijn sporen verdiend met o.a. de serie…Lees verder

Over Brandon Sanderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Brandon Sanderson (Nebraska, 19 december 1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te werken.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. In 2011 won hij de David Gemmell Legend Award met The Way of Kings, het eerste deel van een multi-serie bestaande uit tien boeken. In 2012 werd hij genomineerd voor The Alloy of Law.

Sanderson is een deelnemer aan de wekelijkse podcast Writing Excuses met auteurs Dan Wells, Mary Kowal en webcartoonist Howard Tayler.

Achtergrond

Sanderson werd geboren in Lincoln, Nebraska en behaalde in 2004 zijn Masters in creatief schrijven. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties