Boek
Nederlands

De bron der verheffing

Brandon Sanderson (auteur), Rien Van der Kraan (vertaler)
De machtige Opperheer is verslagen. De taak om een nieuwe samenleving op te bouwen rust op de schouders van Vin en haar grote liefde Elend Ventra. Terwijl drie verschillende legers hen aanvallen, gaan ze op zoek naar hun enige hoop: de bron der verheffing.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De bron der verheffing
Auteur
Brandon Sanderson
Vertaler
Rien Van der Kraan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The well of ascension
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
751 p. : ill.
ISBN
9789024560349 (paperback)

Besprekingen

De bron der verheffing speelt zich af een jaar na het eerste boek in de reeks van Brandon Sanderson over de geheimzinnige Nevelaars. De Opperheer, de halfgod en heerser over het Rijk, is verslagen en overwonnen. Elend Ventra heeft samen met zijn trouwe bondgenoten de macht overgenomen over het Rijk. Met behulp van de machtigste levende Ertsmagiër, het meisje Vin, probeert hij orde en recht te herstellen in een wereld die door de oorlog in chaos stort. Met de moed der wanhoop en de glorie van de overwinning proberen ze op de puinhopen een nieuwe samenleving op te bouwen. Voor ze het beseffen worden ze omsingeld door drie legers die elk hun eigen reden hebben om het Rijk op te eisen. Een eeuwenoude legende biedt houvast in de donkerste uren. Om te overwinnen zullen Elend, Vin en zijn strijdmakkers de Bron der Verheffing moeten vinden en de kracht hiervan moeten aanwenden. Of zullen het toch maar verhalen blijken te zijn? Hoe dan ook blijkt dat het verslaan van de Opperheer slecht…Lees verder
Tweede deel van een trilogie, het niet los leesbare vervolg op 'Het laatste rijk' (2013)*. De opstand tegen de machtige Opperheer heeft succes gehad, maar de problemen zijn nog niet voorbij. Rivalen staan voor de deur en ook op het magische front is niet alles koek en ei. Vin, het voormalige straatkind en nu een machtig magiër, en haar geliefde, de edele Elend, proberen een schier oneindige reeks problemen te boven te komen en de eerlijke maatschappij te stichten die hen voor ogen staat. Uitstekend geschreven boek met diep uitgewerkte personages, veel avontuur en een zich ontwikkelend magisch systeem. De vertaling doet recht aan de tekst van de auteur, maar bevat wel veel taalfouten ('groter als'). Bevat twee kaarten. Al met al een uitstekend middendeel. Kleine druk.

Over Brandon Sanderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Brandon Sanderson (Nebraska, 19 december 1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te werken.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. In 2011 won hij de David Gemmell Legend Award met The Way of Kings, het eerste deel van een multi-serie bestaande uit tien boeken. In 2012 werd hij genomineerd voor The Alloy of Law.

Sanderson is een deelnemer aan de wekelijkse podcast Writing Excuses met auteurs Dan Wells, Mary Kowal en webcartoonist Howard Tayler.

Achtergrond

Sanderson werd geboren in Lincoln, Nebraska en behaalde in 2004 zijn Masters in creatief schrijven. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties