Boek
Nederlands

De held van weleer

Brandon Sanderson (auteur), Rien Van der Kraan (vertaler)
Vin en Elend proberen hun nieuwe rijk te redden van Doem, die dreigt al het leven te verstikken in asregens en nevelen.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De held van weleer
Auteur
Brandon Sanderson
Vertaler
Rien Van der Kraan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hero of ages
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
718 p. : ill.
ISBN
9789024560738 (paperback)

Besprekingen

Derde, niet los leesbare deel van een fantasytrilogie, het vervolg op 'Het laatste rijk' (2012)* en 'De bron der verheffing' (2013)**. De eerste helft is wat traag met veel herhaling, maar wanneer het boek eenmaal op gang is, legt men het niet meer weg. Alle plotlijnen die de schrijver vanaf het begin heeft uitgezet, komen op zeer bevredigende wijze samen. Vin en Elend, nu keizerin en keizer, proberen hun nieuwe rijk te redden van de dreigende ondergang. De naargeestige god Doem is druk bezig al het leven te verstikken in dikke lagen as en dodelijke nevelen. Hoe versla je een natuurkracht? De sterkste kant van het boek zijn de zorgvuldig uitgewerkte personages, die zich ook voortdurend ontwikkelen. De vertaling doet recht aan de tekst van de auteur, maar bevat wel veel taalfouten ('weegt zwaar'). Bevat kaart. Normale druk.

Over Brandon Sanderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Brandon Sanderson (Nebraska, 19 december 1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te werken.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. In 2011 won hij de David Gemmell Legend Award met The Way of Kings, het eerste deel van een multi-serie bestaande uit tien boeken. In 2012 werd hij genomineerd voor The Alloy of Law.

Sanderson is een deelnemer aan de wekelijkse podcast Writing Excuses met auteurs Dan Wells, Mary Kowal en webcartoonist Howard Tayler.

Achtergrond

Sanderson werd geboren in Lincoln, Nebraska en behaalde in 2004 zijn Masters in creatief schrijven. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties