Boek
Nederlands
De veteraan Wax, zijn sidekick Wayne en de intelligente Marasi gaan samen de strijd aan tegen een bende rovers in de elegante hoofdstad in het magische land Scadrial.
Titel
De wet van staal
Auteur
Brandon Sanderson
Vertaler
Rien Van der Kraan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The alloy of law
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
317 p. : ill.
Aantekening
Eerste boek in een reeks stand-alone verhalen uit de wereld van de Nevelmensen
ISBN
9789024564781 (paperback)

Besprekingen

Nieuwe roman in de wereld van de Nevelmensentrilogie en het eerste deel van een tweede trilogie. De wereld lijkt nu veel meer op de onze, maar magie speelt nog steeds een rol. De veteraan Wax gebruikt deze om misdadigers te bestrijden. Dan wordt hij teruggeroepen naar de hoofdstad om zijn rol als heer van zijn Huis te spelen. Als snel blijkt dat dat niet minder gevaarlijk is dan achter boeven aan te zitten. Samen met zijn sidekick Wayne en hun vriendin, de intelligente Marasi, komt hij een samenzwering op het spoor. Luchtiger en grappiger dan de eerste serie. Meer gericht op actie en grappen dan op de technieken van de magie, en daardoor ligt het tempo hoger. Dat zorgt er wel voor dat het een ietsje minder overtuigend is; mensen gaan niet werkelijk gevatte spitsvondigheden uitwisselen wanneer de kogels hen om de oren vliegen. Ook het liefdesverhaal kent weinig subtiliteit. Maar dat zijn kleinigheden in een verder spannend boek waarin niet alleen de hoofdrolspelers goed zijn uitgewerkt…Lees verder

Over Brandon Sanderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Brandon Sanderson (Nebraska, 19 december 1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te werken.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. In 2011 won hij de David Gemmell Legend Award met The Way of Kings, het eerste deel van een multi-serie bestaande uit tien boeken. In 2012 werd hij genomineerd voor The Alloy of Law.

Sanderson is een deelnemer aan de wekelijkse podcast Writing Excuses met auteurs Dan Wells, Mary Kowal en webcartoonist Howard Tayler.

Achtergrond

Sanderson werd geboren in Lincoln, Nebraska en behaalde in 2004 zijn Masters in creatief schrijven. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties