Boek
Nederlands

Staalhart

Brandon Sanderson (auteur), Rogier Van Kappel (vertaler)
+1
Staalhart
×
Staalhart Staalhart
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een jongeman sluit zich aan bij de Wrekers om een wrede onderdrukker te verslaan die zijn vader heeft vermoord.
Titel
Staalhart
Auteur
Brandon Sanderson
Vertaler
Rogier Van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Steelheart
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2016
413 p.
ISBN
9789021403090 (paperback)

Besprekingen

Nadat een vreemd hemellichaam bij de aarde is gekomen, ontwikkelen sommige mensen bijzondere krachten. Deze Epics komen al gauw aan de macht en de gewone mensen worden onderdrukt. Een van de machtigste Epics is Staalhart. Als de vader van de jongen David door Staalhart wordt gedood, zweert David wraak. Maar wat je kun je als kind uitrichten in een duistere wereld tegen een wezen met supermacht? Pas als hij volwassen is kan David iets doen. Hij sluit zich aan bij de geheimzinnige Wrekers die de mens weer vrij willen maken. Een genadeloze strijd volgt. Het in een vlotte stijl geschreven fantasyverhaal speelt in Newcago, het nieuwe Chicago. Wat doet macht met mensen en wat is goed of kwaad? Met een vleugje romance. David komt als persoon goed uit de verf. Eerste deel van de trilogie 'De Wrekers'. De schrijver heeft zijn sporen verdiend met o.a. de serie 'Mistborn'. Dit boek stond aan de top van boeken voor jongvolwassenen in de VS. Leuk, vlot fantasyverhaal voor jongens/mannen vanaf ca. …Lees verder

Over Brandon Sanderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Brandon Sanderson (Nebraska, 19 december 1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te werken.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. In 2011 won hij de David Gemmell Legend Award met The Way of Kings, het eerste deel van een multi-serie bestaande uit tien boeken. In 2012 werd hij genomineerd voor The Alloy of Law.

Sanderson is een deelnemer aan de wekelijkse podcast Writing Excuses met auteurs Dan Wells, Mary Kowal en webcartoonist Howard Tayler.

Achtergrond

Sanderson werd geboren in Lincoln, Nebraska en behaalde in 2004 zijn Masters in creatief schrijven. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties