Boek
Nederlands

Sterrenzicht

+1
Sterrenzicht
×
Sterrenzicht Sterrenzicht
In de reeks:
Skyward; 2
De wereld van de mensen wordt bedreigd door een buitenaards volk. Senta wendt haar bovennatuurlijke krachten aan om de wereld te redden.
Titel
Sterrenzicht
Auteur
Brandon Sanderson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Starsight
Uitgever
[Nederland]: Iceberg Books, 2021
414 p. : ill.
ISBN
9789083073149 (paperback)

Besprekingen

Spensa is een toppiloot en vecht tegen de Krell, die de mensen op Detritus onderdrukken. Spensa heeft tectonische gaven, kan teleporteren en ziet de ogen van delvers. Ze onderschept een ruimteschip met een vrouw van de planeet UrDail die op weg was naar Sterrenzicht. Met hulp van M-Bot, een zeer geavanceerde kunstmatige intelligentie, neemt Spensa de plek in van de vrouw. Ze treedt nu toe tot het leger van de Superioriteit op Sterrenzicht. Spenza’s doel is een hyperdrive stelen. Maar weet ze wel wat dat is? En wat zijn de delvers die de Superioriteit willen gebruiken tegen Detritus? De auteur beschrijft met rijke fantasie wezens die in de galactische ruimte van het verhaal leven. Door de beschrijving krijg je een goed beeld hoe deze eruit zien. De beschreven technieken zijn futuristisch. Toch kan de lezer zich een goed beeld vormen van Spensa’s leefwereld. Het verhaal verloopt langzaam. Spensa voert veel gesprekken met andere verhaalpersonen en M-Bot. Daardoor ga je met haar meeleven…Lees verder

Over Brandon Sanderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Brandon Sanderson (Nebraska, 19 december 1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te werken.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. In 2011 won hij de David Gemmell Legend Award met The Way of Kings, het eerste deel van een multi-serie bestaande uit tien boeken. In 2012 werd hij genomineerd voor The Alloy of Law.

Sanderson is een deelnemer aan de wekelijkse podcast Writing Excuses met auteurs Dan Wells, Mary Kowal en webcartoonist Howard Tayler.

Achtergrond

Sanderson werd geboren in Lincoln, Nebraska en behaalde in 2004 zijn Masters in creatief schrijven. H…Lees verder op Wikipedia