Boek
Nederlands

Vlammenwerper

Brandon Sanderson (auteur), Rogier Van Kappel (vertaler)
+1
Vlammenwerper
×
Vlammenwerper Vlammenwerper
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Om de Hoge Epic Vlammenwerper te vinden, moet David het opnemen tegen de heerser van Babylar, het voormalige Manhattan.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Vlammenwerper
Auteur
Brandon Sanderson
Vertaler
Rogier Van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Firefight
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2016
413 p.
ISBN
9789021403359 (paperback)

Besprekingen

Als Calamity, een nieuw hemellichaam, bij de aarde is gekomen ontwikkelen sommige mensen extreme krachten. Deze Epics hebben al gauw de macht en onderdrukken de gewone mensen. Een van de machtigste Epics, Staalhart, heeft de vader van de jongen David gedood. Jaren later weet David samen met de mysterieuze wrekers Staalhart te doden. Maar er zijn nog veel meer Epics, zoals Regalia die heerst over Babylar, het vroegere Manhattan. En wat is de rol van Vlammenwerper, een beeldschone Epic? Is ze een vriendin van David of juist een verrader? David en de wrekersgroep van prof Phaedrus krijgen het zwaar te verduren. Wat doet macht met mensen en wat is goed of kwaad. Met een vleugje romance. David komt als persoon goed uit de verf. Tweede deel van de trilogie 'De Wrekers'*. Het eerste deel stond aan de top van boeken voor jong volwassenen in de VS. De schrijver heeft zijn sporen verdiend met o.a. de serie 'Mistborn'. Leuk, vlot en spannend fantasy verhaal voor jongens/mannen vanaf ca. 15 jaar.

Over Brandon Sanderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Brandon Sanderson (Nebraska, 19 december 1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te werken.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. In 2011 won hij de David Gemmell Legend Award met The Way of Kings, het eerste deel van een multi-serie bestaande uit tien boeken. In 2012 werd hij genomineerd voor The Alloy of Law.

Sanderson is een deelnemer aan de wekelijkse podcast Writing Excuses met auteurs Dan Wells, Mary Kowal en webcartoonist Howard Tayler.

Achtergrond

Sanderson werd geboren in Lincoln, Nebraska en behaalde in 2004 zijn Masters in creatief schrijven. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties