Boek
Nederlands

Het grote Carry Slee voorleesboek

Carry Slee (auteur), Dagmar Stam (illustrator), Philip Hopman (illustrator)
+1
Het grote Carry Slee voorleesboek
×
Het grote Carry Slee voorleesboek Het grote Carry Slee voorleesboek
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van 21 verhalen over allerlei bekende personages uit de voorleesboeken van de auteur. Met vrolijke illustraties in verschillende stijlen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het grote Carry Slee voorleesboek / tekst Carry Slee ; ill. Dagmar Stam, Philip Hopman, Noëlle Smit ... [et al.]
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Dagmar Stam Philip Hopman Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: CRS, 2010
127 p. : ill.
ISBN
9789049924225 (hardback)

Besprekingen

Verzameling van 21 verhalen uit elf voorleesboeken die de auteur in de afgelopen twintig jaar geschreven heeft. In de meeste verhalen staan kinderen centraal. De thema's die aan bod komen zijn het schoolleven en belangrijke gebeurtenissen zoals Sinterklaas en Moederdag, gebeurtenissen die voor kinderen heel ingrijpend zijn: ouders die scheiden, een stiefvader die totaal anders is dan je overleden vader, etc. De kracht van al deze verhalen is dat ze goed aflopen, zonder dat het verdriet of probleem gebagatelliseerd wordt. In de overige verhalen staan dieren centraal, die qua doen en laten heel veel overeenkomsten met kinderen hebben, zonder dat ze hun 'dierzijn' verliezen. Zeer vlot geschreven, met de oorspronkelijke illustraties van diverse illustratoren. Een leuk voorleesboek voor kleuters en jonge basisschoolkinderen. Het boek is samengesteld als eerbetoon aan het twintigjarig schrijverschap van Carry Slee. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties