Boek
Nederlands

De knikkerverzamelaar

Cecelia Ahern (auteur), Daniëlle Stensen (vertaler)
Titel
De knikkerverzamelaar
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The marble collector
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2017
335 p.
ISBN
9789044633047 (paperback)

Besprekingen

Sabrina krijgt op een dag ineens opslagdozen van haar vader, die in een verpleeghuis woont, in handen en ontdekt een totaal onvermoede kant van zijn leven. Een waardevolle verzameling zeldzame knikkers is de start van een zoektocht wanneer de duurste uit de handgeschreven lijst blijken te ontbreken. Haar jacht wordt afgewisseld met de herinneringen van haar vader Fergus, die in armoede opgroeide, aan zijn jeugd en verdere leven. Langzaam ontvouwt zich een ontroerend, soms rauw geportretteerd verhaal over een overlevingsstrategie die ook Sabrina's leven raakt. Boeiend en beeldend verteld verhaal dat aan Roddy Doyle doet denken in ironie en emotionele kracht. Cecelia Ahern (1981) is een bestsellerauteur (met succesvol verfilmde romans) die zichzelf in elke nieuwe roman blijft uitdagen. Hier overtreft ze zichzelf. Soms rauw, soms subtiel, meestal authentiek, met een nog breder en boeiender panorama dan in haar eerdere werk, vol facetten van emoties en indrukken die ten basis liggen aan d…Lees verder

Over Cecelia Ahern

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door C.Stadler/Bwag

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie