Boek
Nederlands

Het boek van morgen

Cecelia Ahern (auteur), Dennis Keesmaat (vertaler)
De 16-jarige Tamara (ik-figuur) woont na de dood van haar vader bij een verre oom en tante, waar ze een boek met magische krachten uit de bibliotheek leent. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het boek van morgen
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Dennis Keesmaat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The book of tomorrow
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2010
286 p.
ISBN
9789044616255 (paperback)

Besprekingen

Na de zelfmoord van haar vader belanden de rijke, verwende 16-jarige Tamara Goodwin en haar moeder bij familie op het platteland. Haar moeder is door verdriet overmand en komt niet meer uit haar kamer. Tamara doolt veel rond tussen de ruïnes van een verlaten kasteel; ze voelt zich alleen met haar verdriet en is opstandig. Op een dag vindt ze in de bibliotheekbus een speciaal boek: het is op slot en leeg. Het wordt haar dagboek. Vanaf dat moment duikelen de gebeurtenissen over elkaar heen. De plot zit goed in elkaar en de schrijfstijl is aangenaam. Ondanks een flinke dosis dramatiek baadt het boek in speelse guitigheid. Vanaf de aanvang lijkt de lezer naar een film van de gebeurtenissen te kijken. In een soort voice-over in de ik-vorm beschrijft Tamara zelf hoe ze van verwend nest naar een meevoelende adolescente evolueert. De lezer sympathiseert met het hoofdpersonage. De waas van magie over het verhaal maakt het extra spannend en zal zeker ook jongere lezers aanspreken! Weer een volt…Lees verder

Over Cecelia Ahern

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door C.Stadler/Bwag

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie