Strip
Nederlands

De kop van Kiekeboe

Charel Cambré (auteur)

De kop van Kiekeboe

In de reeks:
Jump; 12
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
De kop van Kiekeboe
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
38 p. : ill.
ISBN
9789002244711 (paperback)

Besprekingen

Twaalfde verhaal uit een stripserie over drie tieners. Dweezil, stoer maar een beetje onnozel, de pittige Lisa (met een oogje op Dweezil) en Brains, slimme uitvinder van bizarre apparaten, met zijn slimme gordeldier Armando. Met als beloning een afspraakje met Fanny, de sexy dochter van Kiekeboe (uit de uiterst populaire gelijknamige serie van Merho) neemt Dweezil de opdracht aan een loodzware kop van een standbeeld naar een eiland in de Atlantische Oceaan te brengen. De door Brains (op ajuinen) vliegende combinatie van een Eend (2CV) en helikopter/boot stort uiteraard neer, net voor een soort Vikingschip. De Kiekeboes komen te hulp, eind goed al goed. Pretentieloze humor, vlot verlopend verhaal, misdaad loont niet, diverse knipogen naar andere strips. Karikaturale tekeningen die wel wat aan 'Suske en Wiske' doen denken. Geslaagde 'marriage' van twee in Vlaanderen populaire series. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia