Strip
Nederlands

Driezil

Charel Cambré (auteur)
+1
Driezil
×
Driezil Driezil
In de reeks:
Jump; 11
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Driezil
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
32 p. : ill.
ISBN
9789002241222 (paperback)

Besprekingen

Dit stripverhaal gaat over drie tieners en een gordeldier die een jeugdbende vormen. Op hun schaatsplanken maken ze de buurt onveilig. Op een dag komt Dweezil, een van de drie, onder de aandacht van een filmregisseur en wordt hij zowaar stuntman in een film. Op de set gebeuren echter vreemde dingen die spanning in het verhaal brengen. een strip die gezien het verhaal en gemakkelijke identificatiemogelijkheden met de hoofdfiguren, het goed zal doen bij de doelgroep die vooral gezocht moet worden onder jonge tieners. De tekenstijl en de figuren doen soms denken aan een puberale versie van Suske en Wiske hetgeen verklaarbaar is doordat de auteur en tekenaar werkzaam zijn bij Studio Vandersteen. Ook heeft hij de nodige ervaring met het maken van animatiefilms. Aardige strip die het goed zal doen bij de beoogde leeftijdsgroep. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Vampieren met ketchup!' (2015)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia