Boek
Nederlands
In een korte tijdspanne worden drie alleenstaande vrouwen vermoord. De politie is op zoek naar de psychopaat die deze sadistische moorden op zijn geweten heeft.
Titel
De toeschouwer
Auteur
Charlotte Link
Vertaler
Corry van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Beobachter
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
511 p.
ISBN
9789044338836 (paperback)

Besprekingen

In de Londense wijk Hackney wordt een oude, vereenzaamde vrouw op brutale wijze vermoord. Wat later wordt een vrouw die alleen woont in de buurt van Tunbridge Wells, op een identieke manier om het leven gebracht. Inspecteur Fielder en zijn team staan voor een raadsel, want een motief lijkt ver te zoeken en de twee vrouwen kenden elkaar niet.
Gillian Ward is een succesrijke zakenvrouw die met haar gezinnetje in het stadje Southend-on-Sea woont, op ongeveer zestig kilometer van London. Gillian worstelt met emotionele problemen: ze heeft een puberende dochter die het haar behoorlijk lastig maakt en voelt zich verwaarloosd door haar te hard werkende echtgenoot. Maar wat heeft zij in hemelsnaam met de moorden te maken?
Dat wordt haarfijn uit de doeken gedaan in Charlotte Links thriller De toeschouwer. Natuurlijk is de dader iemand van wie je het totaal niet verwacht, ook al omdat het veel voorkomende cui bono-motief geen rol van betekenis speelt. De dader wordt over…Lees verder
De wereldvreemde Samson Segal slaat voortdurend de vrouwen in zijn straat gade, vooral Gillian Ward, zo op het oog gelukkig getrouwd en met een leuke dochter: Becky. In zijn ogen het ideale gezin. Maar als Tom Ward vermoord wordt, is hij in de ogen van de politie de voornaamste verdachte, ook al omdat ze geen enkele aanwijzing hebben gevonden na de identieke moord op twee vrouwen. Op het toneel verschijnt John Burton, ex-rechercheur en ooit verdacht, maar vrijgesproken van seksuele intimidatie. Hij raakt verliefd op Gillian en waar de politie er niet in slaagt een stap verder te komen doet hij een paar belangrijke ontdekkingen. Maar dan is dit spannende verhaal nog heel lang. Een thriller die de lezer tot aan het einde geboeid houdt vanwege de knap opgebouwde en geleidelijk toenemende spanning en het boeiende puzzelelement. Met daarnaast een knappe kijk in de psyche van slachtoffers en moordenaars en met interessante en zeer verscheidene personages. Kleine druk.