Titel
Eternals
Regisseur
Chloé Zhao
Acteur
Gemma Chan Richard Madden 1986- Angelina Jolie
Naar het werk van
Jack Kirby
Taal
Engels
Uitgever
Marvel, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
ca. 2 uur 30 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op de gelijknamige Marvel stripreeks van Jack Kirby
EAN
8717418603311

Over Chloé Zhao

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vegafi

Chloé Zhao, geboren als Zhao Ting (Chinees: 趙婷) (Peking, 31 maart 1982), is een Chinees-Amerikaanse filmregisseuse en scenarioschrijfster. In 2021 won ze met de dramafilm Nomadland de Oscar voor beste film en beste regie.

Biografie

Chloé Zhao werd in 1982 in Peking (China) geboren als Zhao Ting. Haar vader, Zhao Yuji, was de algemeen directeur van een staalbedrijf van de Chinese overheid. Haar ouders scheidden, waarna haar vader hertrouwde met actrice Song Dandan. Ze studeerde aan een kostschool in Londen en verhuisde later naar Los Angeles, waar ze haar high school-studies afrondde. Ze behaalde een bachelor in politieke wetenschappen aan Mount Holyoke College in Hampshire County (Massachusetts) alvorens zich aan te sluiten bij de Tisch School of the Arts, de filmschool van New York University.

Carrière

Zhao begon haar carrière in 2008 met h…Lees verder op Wikipedia