Boek
Nederlands

De ring van de hemel

Chris Bradford (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
De ring van de hemel
×
De ring van de hemel De ring van de hemel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De haven van Nagasaki is binnen handbereik. Maar de samoerai van de Shogun willen Jack vermoorden en ze komen steeds dichterbij. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De ring van de hemel
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ring of sky
Uitgever
Houten: Boekerij, 2015
350 p.
ISBN
9789000347117 (paperback)

Besprekingen

Laatste deel van de spannende fantasy ‘De jonge samoerai’* waarin Jack Fletcher weer terug naar huis gaat, als hij alle aanvallen overleeft… Aangespoeld in een beschutte baai, moet Jack meteen op de vlucht voor de samoerai die, sinds de Shogun vreemdelingen en christenen tot staatsvijand heeft verklaard, achter hem aan jagen. Gelukkig vindt hij Benkei, die als gids en trouwe vriend met hem meereist. Strijd, hinderlagen, vechttechnieken, onvoorspelbare natuur en momenten van rust en herstel wisselen zich in rap tempo af – mét Akiko, Yori, Saburo en Miyuki, én de Ring van de Hemel aan Jacks zijde. Het verhaal wordt vol vaart, met veel dialogen en doorweven met diepzinnige wijsheden verteld. De afloop is vrij voorspelbaar, maar toch blijf je doorlezen om erachter te komen of Jack Nagaski gaat halen – en vooral ook met wie. Mooi verhaal dat een punt zet achter een prachtige serie, waarin onvoorwaardelijke vriendschap, volharding, waarden en deugden, en inzet van eigen kracht het antwoord …Lees verder

De jonge samoerai. De ring van de hemel

In dit achtste en laatste deel van de reeks bereikt Jack Fletcher eindelijk Nagasaki, om van daaruit de boot te kunnen nemen naar zijn thuisland Engeland. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, met heel Japan op zijn hielen. Gezien de Shogun hem dood wil, zijn niet alleen diens samoerai een constante bedreiging, Jack kan door zowat elke Japanner verraden worden in ruil voor een fikse beloning. En met zijn blonde haren kan de zestienjarige Jack in het zeventiende-eeuwse Japan moeilijk verbergen dat hij die gezochte gajin (vreemdeling/barbaar) is. Bovendien duikt ook zijn oude schoolrivaal Kazuki op. Maar gelukkig even goed zijn vrienden, die hun leven voor Jack in de weegschaal gooien en hem begeleiden tot zelfs op de boot.

Deze reeks begon ijzersterk, maar in de helft zakte het niveau wat, en het is goed dat ze nu afgerond wordt. Dit laatste deel blijft spannend en vlot geschreven, maar het is vooral vermoeiend. Elk hoofdstuk eindigt op een cliffhanger, elk volgende ho…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan twee andere reeksen.

Bibliografie

Suggesties