Boek
Nederlands

Doelwit

Chris Bradford (auteur), Karin Pijl (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Charley is sinds kort bodyguard. Ze krijgt de opdracht om popidool Ash Wild te beschermen na een doodsbedreiging. Vanaf dat moment gebeuren er allerlei vreemde ongelukjes. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
THR
Titel
Doelwit
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Target
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2017
366 p.
ISBN
9789000354474 (paperback)

Besprekingen

De auteur doet een slimme zet om na drie delen deze serie fris te houden: hij introduceert een nieuwe, vrouwelijke hoofdpersoon. Deze Charley krijgt de kans om als tiener de kneepjes van het vak bodyguard te leren. Na enkele missies wordt ze ingezet om tienerpopster Ash Wild (duidelijk gemodelleerd naar Justin Bieber) te vergezellen op zijn Amerikaanse tournee. Ash krijgt doodsbedreigingen en er gebeuren regelmatig ‘ongelukjes’. Iedereen is verdacht en de nog behoorlijk groene Charley moet onder moeilijke omstandigheden het idool beschermen en de identiteit zien te achterhalen van degene die hem probeert te vermoorden. Behalve de nieuwe hoofdpersoon voelt dit vierde deel van de serie 'Bodyguard'* vertrouwd aan. Het vrouwelijk personage verandert wel iets in de vorm, zeker in haar relatie met Ash, maar alle gebruikelijke elementen en Bradfords vertelstijl zijn duidelijk aanwezig. Helaas geldt dat ook voor zijn neiging om tegen het einde een beetje over de top te gaan, maar al met al le…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende Oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan twee andere reeksen.

Bibliografie

Suggesties