Boek
Nederlands

We hadden liefde, we hadden wapens : roman

Christine Otten (auteur)
+1
We hadden liefde, we hadden wapens : roman
×
We hadden liefde, we hadden wapens : roman We hadden liefde, we hadden wapens : roman

We hadden liefde, we hadden wapens : roman

Genre:
De vrouw en de zoon van de zwarte Amerikaanse burgerrechtenactivist Robert F. Williams duiken in hun herinneringen aan de beangstigende jaren 50 en 60 toen blanke Amerikanen met geweld de integratie van Afro-Amerikanen probeerden tegen te houden.
Titel
We hadden liefde, we hadden wapens : roman
Auteur
Christine Otten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2016
252 p.
ISBN
9789025445683 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Amerikaanse burgerrechtenactivist Robert F. Williams (1925-1996) is in Nederland amper bekend, in tegenstelling tot figuren als Martin Luther King en Malcolm X. Williams was geen voorvechter van gewapende strijd, maar wel van het recht op gewapende verdediging, dat hij verwoordde in zijn boek 'Negroes with guns'. Deze biografische roman is geschreven vanuit het perspectief van Roberts vrouw Mabel die op sterven ligt en haar memoires schrijft, en van Roberts zoon Johnny die bezoek krijgt van Kaila. Zij is bezig met een werkstuk voor school over de periode in de jaren '50 en '60 waarin blanken zich met geweld verzetten tegen de verdere integratie van Afro-Amerikanen, waarbij ze de FBI, lokale politie, de Ku KLux Klan en dogmatische links Amerika aan hun zijde hadden. Dat verhaal wil hier verteld worden. Otten schrijft met veel empathie, focust op de emotionele gevolgen van Williams' politieke keuzes voor zijn vrouw en kinderen. Hij zou met zijn gezin jarenlang in ballingschap leven o…Lees verder

Over Christine Otten

Christine Otten (Deventer, 13 november 1961) is een Nederlands auteur en journalist.

Otten was als journalist onder meer werkzaam voor De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Ze debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal. Haar doorbraak kwam in 2004 met de roman De laatste dichters, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2011 verzorgde Otten samen met fotokunstenaar Erik Kessels het boekenweekessay Good luck. Ze is ook actief als performer. Ze is gehuwd met journalist Hans Krikke.

Bibliografie

  • Blauw metaal, roman, 1995
  • Lente van glas, roman, 1998
  • Engel en andere muziekverhalen, verhalen, 2000
  • De laatste dichters, roman, 2004
  • Als Casablanca, roman, 2008
  • In wonderland, roman, 2010
  • Good luck, essay, 2011; Boekenweekessay, samen met Erik Kessels
  • Om ad…Lees verder op Wikipedia