Boek
Nederlands

Het oven kookboek : voor AGA en andere topfornuizen

Claudia Allemeersch (auteur), Heikki Verdurme (fotograaf)
+1
Het oven kookboek : voor AGA en andere topfornuizen
×
Het oven kookboek : voor AGA en andere topfornuizen Het oven kookboek : voor AGA en andere topfornuizen

Het oven kookboek : voor AGA en andere topfornuizen

Het vermaarde AGA fornuis maakt gebruik van het traditionele principe van warmteopslag en is geliefd in vele keukens. Van bakken tot sudderen, van braden tot slow cooking, een AGA doet het allemaal.

In Het Oven Kookboek geeft Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch tientallen recepten om met de AGA én de traditionele oven te bereiden. Ook maakt ze in enkele schitteren

Onderwerp
Ovengerechten
Titel
Het oven kookboek : voor AGA en andere topfornuizen
Auteur
Claudia Allemeersch
Fotograaf
Heikki Verdurme
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het ovenkookboek
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
352 p. : ill.
ISBN
9789401472920 (hardback)

Besprekingen

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in de oven bereid worden. Dat bewijst dit vuistdikke kookboek (A4, hardcover, gebonden, leeslinten) waarin de Vlaamse hobbykok Claudia Allemeersch (zij won in 2009 de eerste prijs 'Beste hobbykok van Vlaanderen) ruim 200 recepten prijsgeeft, die zij ontwikkelde voor AGA maar ook voor andere ovens. Het kookboek start met een algemene handleiding voor AGA en andere ovens en daarna kun je los met allerlei soorten gerechten, van hartig naar zoet, van hapjes tot eenpansmaaltijden, vegetarisch, pizza's, traybake, ontbijt, lunch, gebak, alles komt aan bod. Er worden overwegend veel ingrediënten gebruikt in de recepten die over het algemeen goed verkrijgbaar zijn. De beschrijving is stapsgewijs, de hoeveelheid personen wordt aangegeven en tips hoe de AGA in te stellen. Geen voedingswaarden. Het beeld is klassiek gefotografeerd en geeft het eindresultaat. Achterin twee indexen, een op alfabetisch recept, een op alfabetisch ingrediënt.

Suggesties