Boek
Nederlands

Storm in Havana

Clive Cussler (auteur), Pieter Cramer (vertaler)
Dirk Pitt ontdekt nabij de Cubaanse wateren een plots opgekomen vervuiling die niet van natuurlijke aard blijkt te zijn.
Extra onderwerp
THR, Azteken, Cuba
Titel
Storm in Havana
Auteur
Clive Cussler
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Havana storm
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2015
383 p.
ISBN
9789044346336 (paperback)

Besprekingen

Dirk Pitt ontdekt nabij de Cubaanse wateren een plots opgekomen vervuiling die niet van natuurlijke aard blijkt te zijn, maar het gevolg is van onderwaterexplosies en boringen naar een kostbaar erts. Bij zijn zoektocht naar het wie en waarom komen hij en zijn crew in hachelijke situaties terecht. Ondertussen zijn zijn kinderen, Summer en tweelingbroer Dirk, oceanologen, op de helft van een Azteeks archeologisch tablet gestoten, dat eeuwen geleden verdwenen is, maar nu zou kunnen leiden naar een ongehoorde schat. Beide onderzoeken smelten samen en leiden tot een levensgevaarlijke strijd. Bestsellerauteur Cussler heeft ervaring genoeg om vaart in een verhaal te krijgen door te veranderen van locaties, door de twee intriges te laten samensmelten en door filmische actiescènes te schrijven. Maar jammer genoeg is dit drieëntwintigste Dirk Pitt verhaal ook niet meer dan dat. Er zit weinig diepgang in en de situering in de nabije toekomst, de strijd tussen mogelijke opvolgers om de macht in h…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia