Boek
Nederlands

Ik hou ook van mij!

Ik hou ook van mij!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Eekhoornpapa Pluis houdt heel veel van zijn zoon Pluisje. Maar als hij zegt dat hij ook van zichzelf houdt, maakt Pluisje zich vreselijk zorgen. Houdt papa Pluis dan nog maar voor de helft van hem, net als bij het delen van een appel? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
liefde, verdriet, prentenboeken
Titel
Ik hou ook van mij! / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044834130 (hardback)

Besprekingen

De eekhoorns papa Pluis en Pluisje houden veel van elkaar. Maar als papa zegt dat hij ook van zichzelf houdt, is Pluisje boos en verdrietig. Houdt papa nu maar voor de helft van hem? Dat vraagt om uitleg! Prentenboek met een filosofisch getint verhaal over houden van een ander en tegelijk van jezelf. Dit kan verwarrend zijn. Papa Pluis probeert het uit te leggen met behulp van hun spiegelbeelden in het water. Houden van jezelf is belangrijk en maakt het makkelijker om anderen liefde te geven. Op de sfeervolle dubbele paginagrote illustraties zijn de dieren met hun herkenbare emoties, afgebeeld tegen een zachtere, wat wazige achtergrond. De eekhoorntjes zijn wat karikaturaal met hun enorme voortanden. Grappig is een meelevende vogel, die hen overal op de voet volgt. Fijn om thuis alsook in de klas te gebruiken als aanleiding om te praten over houden van, de oneindigheid van liefde en zelfvertrouwen. De tekst staat in de rustige delen van de afbeeldingen, waarbij de dialogen groter en d…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia