Titel
Hotel Vendôme
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Ineke van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hotel Vendôme
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
319 p.
ISBN
9789021807508 (paperback)

Besprekingen

De jonge Heloise groeit op in het hotel van haar vader Hugues. Sinds zijn vrouw hem heeft verlaten, staat hij alleen in voor de opvoeding van zijn dochter. Dit belet hem echter niet een succesvol en bejubeld hotel te leiden in hartje New York. Heloise en haar vader houden zielsveel van elkaar en worden onafscheidelijk. In Hugues’ leven is geen plaats voor een tweede vrouw. Heloise en zijn werk voor het hotel schenken hem meer dan genoeg voldoening. Ook Heloise raakt vergroeid met het hotel en ze besluit een opleiding hotelmanagement in Europa te gaan volgen. Ze koestert de stille droom om ooit samen met haar vader het hotel te leiden. Tijdens haar maandenlange afwezigheid mist Hugues haar enorm. Net op dat ogenblik maakt Natalie haar opwachting, een interieurstyliste die enkele suites en kamers een nieuwe look komt geven. De charmante Natalie levert voortreffelijk werk, en dat ontgaat ook de hoteleigenaar niet. Kan Hugues na al die jaren zijn hart openstellen voor een nieuwe liefdespa…Lees verder
De jonge Heloise leidt een ontzettend luxe bestaan. Haar vader Hugues is de machtige eigenaar van hotel Vendôme in New York en kan zijn dochter van alle gemakken voorzien. Heloise wil niets liever dan haar vader opvolgen en zelf een succesvol hotelmanager worden. Hiervoor reist ze naar Zwitserland, waar ze gaat studeren aan een gerenommeerde hotelschool. Terwijl zij in het buitenland bivakkeert, vindt Hugues een nieuwe liefde. Dit is wennen voor Heloise, die zelf zonder moeder is opgegroeid. Een vlot leesbare roman, waarin luxe en glamour centraal staan. De bekende auteur weet ditmaal echter weinig te verrassen, de gebeurtenissen zijn enigszins voorspelbaar. Naar bij de liefhebbers van dit genre zal dit boek waarschijnlijk wel in de smaak vallen. Normale druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia

Suggesties