Boek
Nederlands

Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown

David Almond (auteur), Alex T. Smith (illustrator), Annelies Jorna (vertaler)
+1
Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown
×
Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown
Auteur
David Almond
Illustrator
Alex T. Smith
Vertaler
Annelies Jorna
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The tale of Angelino Brown
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2018
254 p. : ill.
ISBN
9789045120911 (hardback)

Besprekingen

Bert is al jaren buschauffeur en geniet niet meer van zijn werk. Op een dag vliegt er ineens een wezentje in zijn borstzak: een engel! Bert voelt zich plotseling weer jong en vrolijk, neemt het engeltje mee naar huis en gaat het samen met zijn vrouw Bettie verzorgen. Angelino, want zo heet hij, brengt veel vreugde in hun leven. Ook op de school waar Bettie werkt, brengt hij heel wat teweeg. Helaas zijn er gemene kapers op de kust! Bettie en Bert worden als liefdevol echtpaar neergezet. Als lezer kom je meer van hun verdrietige verleden te weten. Dit warm geschreven verhaal is niet alleen grappig, maar behandelt ook thema’s als de strijd tussen goed en kwaad, omgaan met verlies en positief in het leven staan. Heerlijk om voor te lezen of om zelf van te genieten. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown

Op een zeer gewone dag gebeurt er een wonder in het saaie leven van buschauffeur Bert Brown. Een klein engeltje ter grootte van een vlinder komt tevoorschijn uit zijn borstzak. Op slag verandert zijn leven en vooral zijn humeur. Hij wordt tot groot genoegen van de passagiers de vriendelijkheid zelve. Zijn vrouw Betty, zeer vrolijk van aard, ontfermt zich met alle liefde die ze in zich heeft over dat kleine wonderlijke wezentje. Maar er is een kaper op de kust. Een jongen in het zwart gekleed heeft een duister plan en wil de kleine engel ontvoeren en er beroemd mee worden ...Heel pittig en avontuurlijk verhaal met zoveel inlevingsvermogen verteld dat het echt lijkt. Van het begin tot het einde ben je als lezer geboeid door de avonturen van het kleine gezin. Als een rode draad loopt de liefde die Betty voor alle schepselen der aarde voelt doorheen dit verhaal. Op school bijvoorbeeld, waar ze een hele horde kinderen van voedsel en vele lekkernijen voorziet, wordt ze…Lees verder

Over David Almond

David Almond (Felling, bij Newcastle, 15 mei 1951) is een Brits kinderboekenschrijver. Hij heeft meerdere boeken en romans geschreven, die elk goed werden ontvangen door critici.

Almond studeerde aan de University of East Anglia. Zijn werken zijn doorgaans filosofisch van aard, en derhalve te lezen door zowel kinderen als volwassenen. Een terugkerend thema in zijn werken is de relatie tussen twee tegenpolen, zoals leven en dood en realiteit en fictie.

In 2000 ontving hij de Zilveren Griffel voor het boek De schaduw van Skellig. Zijn boeken De wildernis, Het zwarte slik en De vuurvreter zijn beloond met een Zilveren Zoen. In 2010 ontving hij de prestigieuze Hans Christian Andersenprijs, een oeuvreprijs voor kinderboekenschrijvers, soms wel de Nobelprijs voor jeugdliteratuur genoemd.

Bibliografie