Boek
Nederlands

De Vaticaanse moorden

David Hewson (auteur)
+1
De Vaticaanse moorden
×
De Vaticaanse moorden De Vaticaanse moorden

De Vaticaanse moorden

In de reeks:
Genre:
Wanneer in Rome een seriemoordenaar actief is die de vroege martelaars van het christendom imiteert, leidt het spoor al gauw naar het Vaticaan.
Titel
De Vaticaanse moorden
Auteur
David Hewson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A season for the dead
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2005
316 p.
ISBN
90-261-2218-7

Besprekingen

Professor Sara Farnese is getuige van de moord op een collega. Zijn laatste cryptische woorden leiden haar samen met Nic Costa en Luca Rossi naar een nabije kerk waar twee gruwelijk gefolterde lijken liggen.

Enkele moorden later lijkt de seriemoordenaar zich te laten inspireren door schilderijen van Caraveggio, die het levenseinde van katholieke martelaren op doek heeft gezet. Costa en Rossi weten alleen dat de dader de gewezen minnaars van Farnese een voor een wil elimineren. De jonge ambitieuze Costa, kenner van de Caraveggioschilderijen in de Romeinse kerken, en de wijze maar uitgebluste Rossi krijgen niet alleen af te rekenen met een hoofdcommissaris die niet zuiver op de graat lijkt. De machtsstrijd tussen de Italiaanse politie en de Vaticaanse Zwitserse Garde bemoeilijkt het onderzoek ook.

Debuutroman van een Engelse reisjournalist en Romekenner. Het is schitterend om te lezen hoe hij de lezer meeneemt naar duistere, ongekende maar boeiende hoekjes van Rome. Maar i…Lees verder
Eerste vertaalde deel van een serie in Rome spelende thrillers rond de jonge Italiaanse politieman Nic Costa. Het verhaal hakt er al gelijk goed in: de jonge universitaire docente Sara Farnese (specialiteit: vroege christendom), aan het werk in de Vaticaanse bibliotheek, wordt opgeschrikt als een collega van de universiteit, verward, met een pistool in de hand, een bloederige mensenhuid op haar bureau deponeert en luid roept 'Het bloed van de martelaren is het zaad van de kerk!' Even later wordt hij door de toegesnelde Zwitserse Garde doodgeschoten. In een naburige kerk worden nog twee lijken gevonden. Rechercheur Nic Costa krijgt de zaak in onderzoek, er volgen nog meer bloederige moorden en de sporen wijzen naar het Vaticaan, dat niet erg meewerkt, en naar schilderijen van martelaren van de zestiende-eeuwse kunstenaar Caravaggio. De invloed van Dan Brown is duidelijk, en ook het Vaticaan komt er weer niet goed af. Toch een goed geschreven, mooi opgebouwde, spannende sfeervolle thril…Lees verder

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia