Het zevende sacrament

David Hewson (auteur)
+1
Het zevende sacrament
×
Het zevende sacrament Het zevende sacrament

Het zevende sacrament

In de reeks:
Genre:
Titel
Het zevende sacrament
Auteur
David Hewson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The seventh sacrament
Editie
2
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
431 p.
ISBN
9789026123160 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In thrillers die zich in Italië afspelen zijn de oudheid en de katholieke kerk nooit ver weg. Dat is ook het geval in het nieuwste boek van David Hewson, de man achter de Nic Costa-reeks, met bekende delen als De Vaticaanse moorden (De Fontein, 2005) en De engelen des doods (2008). Costa staat echter nooit alleen, want mederechercheur Gianni Peroni en baas Leo Falcone zijn steeds van de partij. Ook diverse andere vertrouwde figuren, zoals Costa's lief Emily Deacon en Falcones partner Raffaela Arcangelo duiken weer op. In die levendige cast ontspint zich een heel web van gevoelens en observaties, dat ervoor zorgt dat de boeken menselijk en echt aanvoelen.

Essentieel in Het zevende sacrament is een cold case. Veertien jaar nadat de zevenjarige Alessio Bramante verdween in de bodem van Rome, komt zijn zaak plots weer op bloedige wijze in de belangstelling te staan. De intro is een lijk dat in de crypte van een Romeinse kerk wordt aangetroffen, onmiddellijk ge…Lees verder
Professor Giorgio Bramante heeft veertien jaar in de gevangenis gezeten voor moord. Zijn zoon, die destijds verdween in onderaardse gangen onder Rome, is nooit teruggevonden. Nu worden de studenten die bij de verdwijning betrokken waren, een voor een vermoord. Is professor Bramante weer aan het moorden geslagen, en zo ja, hoe kan het rechercheteam van Leo Falcone hem vinden? De labyrinthen onder Rome zijn uitgestrekt en deels nooit onderzocht. Falcone en zijn team hebben intern ook met de nodige strubbelingen te maken: een incompetente commissaris heeft grote haast de zaak op te lossen. Vijfde deel in de reeks met Falcone en zijn team. Zij munten uit door gedegen onderzoek naar historische onderwerpen, in dit geval de eredienst van de god Mithras, een geheimzinnige godsdienst onder Romeinse soldaten. Door de verhaallijn te onderbreken met flashbacks wordt voor de lezers steeds iets meer van het verleden, en daardoor het heden duidelijk. Langdradigheid is een klein negatief aspect, ter…Lees verder

Over David Hewson

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken

  • 1986 - Shanghai Thunder
  • 1995 - Semana Santa (ook bekend onder de titel Death in Seville)
  • 1997 - Epiphany (Waan…Lees verder op Wikipedia