Boek
Nederlands
Wanneer een Amerikaan en een bevriende dierenarts een nieuwe diersoort ontdekken, krijgen ze de Binnenlandse Veiligheidsdienst op hun dak.
Titel
Ademloos
Auteur
Dean Koontz
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Breathless
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2010
352 p.
ISBN
9789024528752 (paperback)

Besprekingen

In de bergen van Colorado waar Grady Adams een eenzaam leven leidt, verschijnen enkele vreemde wezens bij zijn huis. Wezens met prachtige ogen die iets van een hond hebben, maar ook van een aap en een mens. Dierenarts Cammy Rivers, een goede vriendin, is gebiologeerd en stuurt wat foto’s rond via e-mail. Voor ze het goed en wel beseffen, wordt hun leefwereld door de binnenlandse veiligheidsdienst onder quarantaine gesteld en verschijnen er wetenschappers om het fenomeen te bestuderen, dat als vanzelfsprekend als vijandig en bedreigend wordt beschouwd. Grady en Cammy blijven niet rustig zitten, maar gaan er vandoor om de wezens te beschermen. Liefhebbers van Koontz weten dat er boven- of buitennatuurlijke dingen gebeuren in zijn romans en beleven veel plezier aan zijn spannende en goed vertelde thrillers. Sta je hier als lezer sceptisch tegenover, dan zal je zeker dit keer moeizaam overtuigd raken van het realisme van het verhaal. Na meer dan vijftig romans in dit genre is deze ook nie…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia