Boek
Nederlands

De broeder

Dean Koontz (auteur)
De vrijwillige ballingschap van een jongeman in een klooster draait uit op een nachtmerrie als bovennatuurlijke verschijningen aan het moorden slaan.
Extra onderwerp
Thomas, Odd (personage)
Titel
De broeder
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Brother Odd
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009
332 p.
ISBN
9789024530465

Besprekingen

Dean Koontz zou eigenlijk liever stoppen met het schrijven van boeken over de tragische figuur Odd Thomas, een held tegen wil en dank met bijzondere gaven. En toch, telkens weer lijken de verhalen over Oddy, zoals het hoofdpersonage ook liefkozend wordt genoemd, door Koontz met veel plezier te zijn neergezet en lijkt hij met verve te willen voldoen aan de vraag van zijn fans naar meer. Koontz introduceerde Odd Thomas in 2003 en is in de reeks, na De Gave (Luitingh, 2004) en De Vriendschap (Luitingh, 2006), toe aan de derde roman over de simpele buffetkok die de gave heeft om met de doden te kunnen communiceren en ook wezens uit andere werelden kan waarnemen. Met zijn simpele, goedaardige ziel kan Odd Thomas het kwaad dat die wezens willen aanrichten niet aanzien, en telkens weer probeert hij de mensen op wie ze het gemunt hebben, van hun droevige lot te vrijwaren. De eerste twee deeltjes speelden zich af in het woestijnstadje Pico Mundo, waar de sheriff van Odd's gave op…Lees verder
Dit is de derde roman over Odd Thomas, iets in de twintig en begiftigd met paranormale gaven zoals het kunnen zien van bodachs, voorboden van extreem geweld, van klopgeesten en andere verschijningen. Hij bevindt zich in een monnikenklooster waar, zo denkt men, een monnik zich opgehangen heeft. Verbonden met het klooster is een inrichting voor gehandicapte kinderen met daarbij een nonnenklooster met nonnen die voor de kinderen zorgen. Het klooster in de Sierra Nevada in Californië raakt door een sneeuwstorm afgesloten op het moment dat een tweede monnik verdwijnt en Thomas bezig is een teken te vinden om het onheil dat de bodachs aankondigen af te weren. Hij moet degene vinden die de ernstige situatie veroorzaakt en proberen de vrede op deze plek te herstellen. Lezers die bekend zijn met Koontz, zullen zijn geestenwereld voor lief nemen, de buitennatuurlijke gebeurtenissen voor waar accepteren en zich verder vermaken met de fantasie en de humoristische aspecten in dit boek. Koontz schr…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia