Boek
Nederlands

De donkerste nacht

Dean Koontz (auteur)
+1
De donkerste nacht
×
De donkerste nacht De donkerste nacht

De donkerste nacht

Genre:
Een vrouw redt een Golden Retriever met bovennatuurlijke gaven, die ontdekt dat zij wordt bedreigd door haar ex-echtgenoot.
Titel
De donkerste nacht
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The darkest evening of the year
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
368 p.
ISBN
9789024560301

Besprekingen

Amy Redwing is een gedreven vrouw die golden retrievers die in slechte omstandigheden leven, probeert te redden. Zo is ze op een dag, samen met haar vriend Brian McCarthy, na een oproep in het holst van de nacht op weg gegaan. Amy heeft zelf twee honden van dit edele ras die altijd bij haar zijn. Ook nu zitten ze bij hen in de auto. Bij het huis aangekomen, blijkt de man straalbezopen te zijn en dreigt hij zijn hond kreupel te slaan. Zijn vrouw heeft ondertussen al ferme klappen te verduren gekregen en hun twee kinderen zijn in paniek. Amy slaagt er uiteindelijk in de man te kalmeren en hem te overtuigen om de hond aan haar te verkopen. Tot Brians verwondering belt Amy de politie en dat is maar goed ook, want de grootste woede-uitbarsting van de man moet nog komen. De politie komt echter net op tijd en de man wordt in hechtenis genomen. De vrouw dient klacht in en met de hulp van Amy kan ze samen met haar kinderen op een geheim adres onderduiken om een nieuw leven te beginnen. Amy hee…Lees verder
Met haar Californische organisatie Golden Heart vangt Amy Redwing, samen met haar nieuwe vriend Brian, verwaarloosde en mishandelde Golden Retrievers op, waarvoor ze dan een geschikt thuis zoekt. Deze keer redden ze Nickie, een hond die bovennatuurlijke vermogens blijkt te hebben. Vanaf het moment dat ze ermee te maken krijgen, nemen de gebeurtenissen speciale wendingen, die het verborgen verleden van Amy en Brian bovenhalen. De verhaallijnen van een reeks personages, die ogenschijnlijk los staan van elkaar, komen gaandeweg samen in een nogal abrupte en ongeloofwaardige ontknoping. Stijl en taal zijn vlot, en zeker voldoende beschrijvend en tekenend. De dialogen zijn leuk en de lichte ironie is humoristisch te noemen. Als vanzelfsprekend wekken de ‘goede’ personages bij de lezer empathie op, de ‘kwade’ eerder afkeer. De liefhebbers van boeken waarin ‘het onbegrijpelijke ongrijpbare’ een belangrijke rol speelt, zullen dit verhaal zeker waarderen. De auteur publiceerde al tientallen boe…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia