Boek
Nederlands

De echtgenoot

Dean Koontz (auteur)
+1
De echtgenoot
×
De echtgenoot De echtgenoot

De echtgenoot

Genre:
Tijdens zijn werk krijgt een jonge Californische tuinman een telefoontje dat zijn vrouw is ontvoerd; het losgeld van twee miljoen dollar heeft hij niet.
Titel
De echtgenoot / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The husband
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2007
333 p.
ISBN
9789024560103

Besprekingen

Een nieuwe roman van Dean Koontz blijft nog steeds een gebeurtenis om naar uit te kijken. Ondanks het feit dat de man al een lange lijst succesvolle boeken op zijn naam heeft staan, blijft de kwaliteit onverminderd hoog. Ook met De echtgenoot is het immers raak. Het verhaal zit ogenschijnlijk eenvoudig in elkaar, verloopt chronologisch en laat de bij aanvang opgebouwde spanning wat los om de worsteling van de hoofdpersoon met zijn geweten uitgebreid uit de doeken te doen.

We maken kennis met Mitchell Rafferty en zijn collega Ignatius Barnes, die aan het tuinieren zijn in de tuin van een rijk gezin in een poepchique buurt. Rafferty heeft een klein tweemansbedrijfje, Big Green, waar hij de wat simpele Ignatius tewerkstelt. Drie weken voor zijn 28e verjaardag, op maandag 14 mei, 's ochtends even voor de middag, is Mitchell wat aan het filosoferen over de onvermijdelijke dood die ons allemaal te wachten staat. Net op dat moment krijgt hij een telefoontje dat zijn hele leven…Lees verder
Tijdens zijn werk krijgt Mitch Rafferty, een jonge Californische tuinman, een telefoontje dat zijn vrouw is ontvoerd. Het losgeld van twee miljoen dollar heeft hij niet, hij krijgt zestig uur om het bedrag bij elkaar te krijgen. Om de druk te vergroten wordt direct voor de ogen van Mitch een willekeurige voorbijganger doodgeschoten. De bloedige verwikkelingen worden hoofdzakelijk geprojecteerd rond de jonge echtgenoot (vandaar de titel), maar geleidelijk wordt verband duidelijk met de verschrikkingen van Mitch' jeugd onder de knoet van ontaarde ouders, gedragspsychologen met gruwelijke ideeën over opvoeding. Zeer suggestief beschreven moord, doodslag en intellectuele waanzin. Vlotgeschreven thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur, die inmiddels meer dan veertig boeken op zijn naam heeft staan. www.deankoontz.com. Kleine druk.

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia