Boek
Nederlands
Een jongeman voorziet door zijn zesde zintuig een massaslachting en probeert deze uit alle macht te voorkomen.
Titel
De gave / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Odd Thomas
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2004
367 p.
ISBN
90-245-4799-7

Besprekingen

Odd Thomas, een 20-jarige kerel met een nogal ongewoon leven, heeft de opdracht gekregen van zijn zwaarlijvige vriend Little Ozzie om onderhavig verhaal op papier te zetten. Little Ozzie mag dan wel zes vingers aan zijn linkerhand hebben, Odd Thomas ziet de rusteloze doden en begrijpt wat ze hem duidelijk willen maken. De doden mogen dan zo stil zijn als het graf, maar Odd slaagt er meestal in om hun aanwijzingen te begrijpen en zo hun moordenaar te identificeren. Heel soms heeft hij voorspellende dromen, maar zonder tijdsaanduiding zijn die heel wat moeilijker te doorgronden. In het gewone dagelijkse leven woont en werkt Odd in Pico Mundo, een klein stadje in de Mojave-woestijn. Hij is aan de slag als snelbuffetkok en zijn vrije tijd brengt hij grotendeels door met zijn vriendin Stormy, de enige persoon die alles over zijn gave weet.

Het verhaal begint wanneer een overleden meisje aan hem verschijnt. Ze wijst hem haar moordenaar aan, en met behulp van de politie, en dan voora…Lees verder
Odd Thomas, een jonge kok, heeft een zesde zintuig dat hij soms gebruikt om, samen met een politieman, misdaden te voorkomen of te ontrafelen. Hij kan de doden zien en begrijpt wat ze hem duidelijk willen maken. Maar hij heeft ook contact met mensen die nog niet lang dood zijn en ziet mysterieuze wezens rond toekomstige slachtoffers verschijnen. De komst van een vreemde man in het kleine stadje waar hij woont, doet bij hem alle bellen rinkelen. Bestseller-auteur Koontz gaat soms wel eens over de scheidslijn tussen wel en niet geloofwaardig, maar dit is zijn beste thriller sinds jaren. Sympathiek hoofdpersonage, boeiende nevenpersonages (een excentrieke schrijver, de plaatselijke politieagent, een nuchter vriendinnetje) en leuke, toevallige ontmoetingen met Elvis. Een strak verteld plot met een scheutje humor; onwaarschijnlijk spannend einde. Zie ook www.deankoontz.com. Normale druk.

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia