Boek
Nederlands

De miljardair

Dean Koontz (auteur), Jan Mellema (vertaler)
Odd Thomas, een paranormaal begaafde twintiger, is te gast op het landgoed van een miljardair als een vermoorde geest hem vraagt om haar eveneens gedode kind te helpen. Vanaf ca. 17 jaar.
Titel
De miljardair
Auteur
Dean Koontz
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Odd apocalypse
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
383 p.
ISBN
9789024554560 (paperback)

Besprekingen

Odd Thomas en zijn reisgezel, de zwangere Annamaria, zijn uitgenodigd op het landgoed van een excentrieke miljardair Wolflaw. Het landgoed Roseland is een prachtig gelegen villa die wordt bewoond door de vreemde miljardair en zijn nog vreemdere bedienden. Het landgoed gaat prat op een kleurrijke geschiedenis, maar zoals Thomas al vlug zal ontdekken, herbergt het ook duistere geheimen. Thomas voelt zich er niet op zijn gemak en zou liefst vertrekken, maar Annamaria kan hem tegenhouden. Ze is ervan overtuigd dat Odd er met zijn bovennatuurlijke gave niet zomaar per ongeluk is terechtgekomen. Thomas heeft namelijk de gave om doden te zien die om een of andere reden nog niet naar de ‘andere wereld’ kunnen. Ze kunnen niet met hem praten, maar proberen hem via gebaren duidelijk te maken wat ze van hem verlangen.
Tijdens een wandeling op het landgoed ziet Odd de geest van een dode. Het is een mooie vrouw op een prachtig zwart paard. Ze probeert hem duidelijk te maken dat ze zijn hulp no…Lees verder
Odd Thomas beschikt over een zesde zintuig waardoor hij doden kan zien, begrijpen en helpen. Als hij te gast is bij miljardair Wolflaw op diens vreemde landgoed Roseland, vraagt een vermoorde geest Odd Thomas om haar eveneens gedode kind te helpen. Als hij op onderzoek uitgaat, proberen vreemde wezens hem te vermoorden. Maar ook de miljardair blijkt ineens niet gediend te zijn van hem. De tijd blijkt letterlijk en figuurlijk een belangrijke rol te gaan spelen. Dit vijfde deel met Odd Thomas en zijn spookhond Boo in de hoofdrol is weer een soms onnavolgbaar, maar spannend verhaal vol horrorelementen, bovennatuurlijke zaken, moord en doodslag. De lezer moet over veel fantasie beschikken om de verhaalelementen te kunnen volgen, maar krijgt dan een boek dat boeit tot het gruwelijke slot. Het geheel is vlot geschreven, vaak luchtig door de droge humor van Odd Thomas, en bevat veel dialoog. Opvallend is het 3D-omslag waarop door draaien de lucht van kleur verandert en spookhond Boo al dan n…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia